Hrvatska protiv Srbije u finalu: Mogu li ‘Barakude’ obraniti zlato iz Londona?

Foto: fah

Prema nekim procjenama, koje su se u prošlosti dosta često znale izjaloviti, a koje predviđa agencija Infostrada Sports koja se inače bavi sportskim rezultatima i analizama te temelju njih donosi procjene i predviđanja, Hrvatska bi na Olimpijskim igrama trebala osvojiti osam medalja, od toga tri zlata. Sandra Perković u bacanju diska, streljačica Snježana Pejčić u disciplini malokalibarska puška 50 metara trostav, te veslači braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjetili ste da među onima kojima je predviđeno zlato nema hrvatske vaterpolske reprezentacije, zlatne s prošlih Olimpijskih igara u Londonu, koje su dosad bile i najuspješnije za hrvatski sport. Koliko je bilo pametno podcijeniti hrvatsku reprezentaciju s obzirom na OI prije četiri godine i koliko je zapravo dobro za Barakude da nisu u prvom planu? Naime, trebalo bi biti puno lakše ako niste pod imperativom, možete igrati puno opuštenije.

Prvo mjesto su predvidjeli reprezentaciji Srbije koja zadnjih godina doista niže prva mjesta i to poprilično uvjerljivo, dok je za Hrvatsku predviđeno srebro. Realno gledajući treba biti skroman i zadovoljiti se srebrom, ako to doista bude tako kako prognoze govore. Medalja na Olimpijskim igrama je velika i svakome tko je osvoji može biti zlatnog sjaja bez obzira o kojoj se kovini radilo. U finalu Olimpijskih igara u vaterpolu, dakle, trebale bi se naći reprezentacije Hrvatske i Srbije. Vjerujemo da bi mnogi u Hrvatskoj odmah pristali na ovakvu prognozu koja je utemeljena na statistici, ali ne mora uvijek biti utemeljena na činjenicama.

Naime, u jednoj utakmici, a posebno u finalu Olimpijskih igara, sve je moguće, iako je vaterpolo zadnjih godina postao, nažalost, vrlo predvidljiv sport. Favoriti, Hrvati, Mađari, Srbi, Crnogorci, Talijani, Španjolci uglavnom pobjeđuju i odnose odličja, s povremenim bljeskovima ostalih nacija. I nema više. Rusa odavno nema, Grci se pojave i nestanu, Amerikanci također.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije sedam mjeseci Srbija je postala europski prvak u vaterpolu. Vaterpolisti Srbije su u dramatičnoj i uzbudljivoj utakmici pobijedili bivšeCrnogorce 10-8 (1-3, 2-1, 3-2, 4-2) u beogradskoj Kombank areni i obranili naslov europskog prvaka iz 2014. godine, dok je Hrvatska bila tek 7. No, prije godinu dana na SP-u u Rusiji Hrvatska i Srbija igrale su finale, nažalost, istočni susjedi su na kraju postali svjetski prvaci.  Zanimljivo je da su se Barakude s posljednjih pet svjetskih prvenstava u domovinu uvijek vraćale s medaljama, Posljednji svjetski naslov naši su vaterpolisti osvojili 2007. godine u Australiji pobjedom u finalu protiv Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.