Hrvatska sretno stigla u Rusiju: Ovdje se osjećamo ugodno i uopće ne razmišljamo o nelagodi

Vatreni su u ponedjeljak sretno doputovali u Rusiju te u Rostovu na Donu odradili i posljednji trening prije prijateljskog ogleda u utorak (17 sati po hrvatskom vremenu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nedostaju nam samo ozlijeđeni, a pozvani su svi najbolji osim Luke Modrića koji je imao nekoliko uzastopnih ozljeda. Ovo je prilika za naše standardne igrače koji su manje igrali u reprezentaciji, no na njih ozbiljno računamo. Reprezentaciju Hrvatske ne čini 11, nego barem 20 igrača”, sažeo je hrvatski izbornik Ante Čačić.

“Svi ovu utakmicu doživljavamo kao početak priprema za EP, kao priliku da protiv kvalitetne Rusije damo sve od sebe, kao što će učiniti i domaćini. Nema mnogo utakmica prije odlaska u Francusku, a Rusija ima brojne dobre igrače, poznate iz ruske lige i Lige prvaka. Dzjuba bi se, primjerice, sigurno snašao i u najjačim klubovima najjačih liga”, dodao je.

O Oliću i Pletikosi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rostovu na Donu bit će i donedavni vratar hrvatske reprezentacije, Stipe Pletikosa, koji je u tamošnjem klubu ostavio vrlo dubok trag. Ruske je predstavnike medija zanimalo i je li postojala opcija da mu se ondje upriliči oproštaj od dresa Vatrenih.

“Pletikosa je ovdje proveo četiri prekrasne godine i rekao nam da iz grada nosi samo lijepe uspomene, zato je s nama ovdje. Ova je utakmica dogovorena vrlo kasno, s obzirom da nismo znali čekaju li nas dodatne kvalifikacije, i nije bilo vremena za takav dogovor”, objasnio je Čačić.

Nekoliko je riječi postavio i iskusnom Ivici Oliću, koji je također dio klupske karijere proveo u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ivicu Olića krasi profesionalni odnos prema nogometu i zato on još uvijek ‘traje’. Nažalost, trenutačno malo igra u klubu, ali sudeći prema treninzima ne bi se moglo reći da nosi toliko godina na leđima. No, bilo koji igrač bez natjecateljske forme teško može uhvatiti pravi ritam, ali za očekivati je da će na proljeće riješiti svoj status i nema razloga zašto onda ne bi bio s nama”, kaže Čačić.

Unatoč izostancima, hrvatska ima kvalitetne zamjene za sve prvotimce.

“Hrvatsko je podneblje nepresušni izvor talenata, oni su na vrijeme prepoznati, a struka je u Hrvatskoj dobra i tada oni isplivaju te postanu ponos i dika”, rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, susret Rusije i Hrvatske također će biti odigran pod dojmom tragičnih događaja u Parizu.

“Nadam se da ćemo svi zajedno djelovati da se takve stvari iskorijene, radi mirnog suživota, a upravo je nogomet prilika za spajanje. U Rusiji se osjećamo ugodno i uopće ne razmišljamo o nelagodi”, zaključio je Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.