Hrvatska taekwondašica Lucija Zaninović na Olimpijskim igrama startala pobjedom

Foto: fah

Brončana s olimpijskijh igara u Londonu, hrvatska taekwondašica Lucija Zaninović otvorila je olimpijski turnir u Rio de Janeiru u kategoriji do 49 kg pobjedom protiv Kazahstanke Ainur Jesbergenove 18-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaninović se ovom pobjedom plasirala u četvrtfinale gdje je čeka Francuskinja Yasmina Aziez.

Lucija je protiv malo poznate 16-godišnje Kazahstanke imala problema tek u prvoj od tri runde. Srebrna s azijskih kvalifikacija je povela 3-0 nakon udarca nogom u glavu. Lucija je potom nanizala šest poena, da bi Jesbergenova u završnici runde novim udarcem izjednačila na 6-6.

Ipak, u nastavku je presudila kvaliteta i iskustvo trostruke europske prvakinje i brončane sa svjetskog prvenstava u Puebli 2013. Na koncu druge runde 29-godišnja Splićanka je vodila 12-6, a dominaciju je nastavila i u trećoj rundi za konačnih 18-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luciju u četvrtfinalu očekuje Francuskinja Yasmina Aziez koja je u prvoj borbi pobijedila Monicu Pimentel Rodriguez koja dolazi iz Arube 2-1.

Hrvatska na OI u Rio de Janeiru ima još dvije taekwondaša. U kategoriji do 55 kg nastupa Lucijna sestra Ana, a u kategoriji do 70 kg nastupit će Filip Grgić Ana i Filip kreću u akciju 18. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.