Hrvatska tenisačica Vekić propustila priliku protiv Muguruze u Madridu

Hrvatska tenisačica Donna Vekić imala vodstvo 6-2, 3-2 uz prednost ‘breaka’ u drugom setu protiv 3. igračice svijeta Garbine Muguruze, ali nije uspjela slomiti otpor Španjolke koja je preokretom došla do pobjede 2-6, 6-4, 6-1 nakon dvosatne borbe u 2. kolu milijunskog WTA turnira u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlličnom igrom u prvom setu i do polovice drugog, 21-godišnja Osječanka bila je na putu prema najvećoj pobjedi u karijeri. Međutim, pad postotka prvog servisa sa 84 posto u prvom setu do 59 u drugom, odnosno 53 u trećem, te pogreške koje su se uvukle u igru hrvatske igračice od sredine drugog seta, pomogli su Muguruzi da se izvuče iz rezultatskog zaostatka i preokretom izbori mjesto u osmini finala.

Iako je Španjolka rezultatski vrlo uvjerljivo osvojila odlučujući set, ni u njemu Vekić nije bila bez šanse. No, oba puta kad je izgubila servis, u drugom i šestom gemu, nije uspjela realizirati svoje prilike. Muguruza je podigla razinu svog tenisa u ključnim trenucima i počela puno bolje servirati nego što je to činila na početku dvoboja, a poglavito u prvom setu u kojem joj je naša tenisačica čak triput oduzimala servis.

Unatoč porazima Donne Vekić i Petre Martić, u 3. kolu turnira u Madridu, ipak će igrati jedna Hrvatica. Naime, Zadranka Bernarda Pera, koja igra pod američkom zastavom, pobijedila je u prvim minutama srijede Britanku Johannu Kontu sa 6-4, 6-3 i iz kvalifikacija stigla do osmine finala madridskog turnira. Tamo ju čeka Španjolka Carla Suarez Navarro koja je iz turnira izbacila 4. nositeljicu Ukrajinku Jelinu Svitolinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Madrid – 2. kolo

Simona Halep (Rum/1) – Elise Mertens (Bel) 6-0, 6-3

Kristyna Pliškova (Češ) – Sara Sorribes (Špa) 7-5, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garbine Muguruza (Špa/3) – DONNA VEKIĆ (HRV) 2-6, 6-4, 6-1

Daria Kasatkina (Rus/14) – Sorana Cirstea (Rum) 6-3, 6-1

Petra Kvitova (Češ/10) – Monica Puig (Pur) 6-3, 7-6 (8)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anett Kontaveit (Est) – Aliaksandra Sasnovič (Bje) 6-2, 4-6, 6-2

Bernarda Pera (SAD) – Johanna Konta (VB) 6-4, 6-3

Carla Suarez Navarro (Špa) – Jelina Svitolina (Ukr/4) 2-6, 7-6 (3), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.