Hrvatska u posljednji trenutak umjesto Rusije uvrštena u ždrijeb SP-a odbojkašica

Foto: fah

U četvrtak je u Lausannei održan ždrijeb za Svjetsko prvenstvo odbojkašica, kojemu su od 23. rujna do 15. listopada ove godine domaćini zajedno Poljska i Nizozemska, a zanimljivo, u posljednji trenutak u ždrijeb je uvrštena i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sjetimo se lanjskog Europskog prvenstva i poraza naših djevojaka od Francuske u drugom krugu natjecanja, poraza u kojemu smo izgubili i važne bodove za konačnu rang listu. Na kraju je Hrvatska zauzela 25. mjesto, a u ždrijeb za SP ulazile su 24 reprezentacije.

Međutim, Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) je izbacila reprezentaciju Rusije iz ždrijeba, pa je tako Hrvatska, kao “prva ispod crte” dobila priliku sudjelovati.

Na kraju je hrvatska ženska reprezentacija ždrijebom uvrštena u skupinu B, koja se igra u poljskom Gdanjsku i nizozemskom Arnheimu, uz domaćina Poljsku, Tursku, Dominikansku Republiku, Južnu Koreju i Tajland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prolazak u drugi krug potrebno je biti među četiri najboljeplasirane reprezentacije u skupini.

– Naša su se potajna nadanja ispunila, vjerovali smo do posljednjeg trenutka da bi mogli biti uvršteni u ždrijeb za SP, jer se ta informacija pojavila prije nekoliko dana. Sretni smo i zadovoljni zbog toga, ponosni što ćemo ponovno nakon 2014. godine biti u društvu najboljih svjetskih odbojkaških reprezentacija, kazao je Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

– Zadovoljan sam skupinom, na SP-u ionako nema slabih suparnica. Mogu svakako već sada obećati da ćemo dati sve od sebe kako bi se pokazali u što boljem svjetlu, i da ćemo biti tvrd orah svima. Nismo bez svojih šansi i nastojat ćemo ih iskoristiti. To što je i Turska s nama u skupini kod mene ništa ne mijenja na stvari, Hrvatska je sada moja zemlja za koju se borim, naglasio je izbornik Ferhat Akbas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.