Hrvatske ‘Barakude’ u četvrtfinalu protiv Italije

U posljednjem, 3. kolu, skupine A završnice Svjetske lige, koja se održava u talijanskom Bergamu, vaterpolisti Hrvatske u četvrtak su lakoćom pobijedili Kinu sa 14:4 (3:1, 4:0, 3:2, 4:1), pisali smo o tome na našem Portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon iznenađujućeg poraza od Brazila s 10:17 na startu turnira, “Barakude” su se pribrale, te su pobijedili Mađarsku 15:12, a nakon toga su deklasirali slabašnu Kinu 14:4. Međutim, Hrvatska je na kraju završila kao treća u skupini, iza Mađarske i Brazila, a na koji način, objasnio je Gianni Lonzi, naravno Talijan, koji je predsjednik Tehničke vaterpolske komisije u FINA-i.

Kad su tri momčadi bodovno poravnate, onda se prvo izdvaja najbolji, onaj s najboljom gol-razlikom, a to je u našem slučaju Mađarska, a o tome tko je drugi, a tko treći u tom krugu, odlučuje međusobni ogled te dvije preostale momčadi. Tu je Brazil dobio Hrvatsku i zato je on drugi, a Hrvatska treća. Pravila su pravila” – rekao je Lonzi.

Možda Lonziju nije jasno da bi njegova reprezentacija imala daleko bolje šanse protiv Brazila, a ne protiv nas, jer su ih naše “Barakude” pobijedile oba puta u ovoj sezoni Svjetske lige. No kako sam kaže, pravila su pravila…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj Hrvatske i Italije na rasporedu je danas od 18.40 sati, u Bergamu. Preostala tri para četvrtfinala su: Srbija – Kina, Brazil – Australija te Mađarska – SAD. Uspješniji iz ogleda Hrvatska – Italija u poluzavršnici ide na pobjednika ogleda Mađarska – SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.