Hrvatske odbojkašice poražene od Kine 0:3

Hrvatske odbojkašice doživjele su treći poraz na Svjetskom prvenstvu u Italiji, izgubivši u Trstu od dosad neporažene Kine sa 0:3 (12:25, 15:25, 15:25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su hrvatske odbojkašice u ovaj susret donijele pobjedničku seriju od tri utakmice, rasplet dvoboja u Palatrieste bio je očekivan. Pobjeda nad Japanom dan prije, podgrijala je nade hrvatskih odbojkašica uoči dvoboja s Kineskinjama, s obzirom na to da su Japanke bile jedina ekipa koja je uspjela osvojiti set protiv Kine na ovom SP-u. I to ne jedan, već dva u njihovom dvoboju u prvom krugu. Međutim, već je prvi set pokazao da su kineske odbojkašice prebrze, presnažne i predobro uigrane da bi im Hrvatice ozbiljnije zaprijetile.

Gotovo svi setovi su bili kopija jedan drugoga. Kineskinje bi brzo stigle do uvjerljive prednosti, koja nije obeshrabrila ekipu pod vodstvom Angela Vercesija. Hrvatice bi uspjele držati kakav-takav priključak do završnice seta, u kojem bi onda kineska ekipa pokazala svu svoju kvalitetu, neprobojnost bloka i napadačku brzinu s kojom se hrvatska ekipa nije mogla nositi.

Senna Ušić Jogunica s 11 poena i Samanta Fabris s 10 bile su najučinkovitije hrvatske odbojkašice, dok su najbolje u reprezentaciji Kine bile Ruoqi Hui s 15 i Yunli Xu s 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim porazom hrvatski izgledi za proboj u treću fazu natjecanja svedeni su na teoriju, ali ostaju još dvije utakmice u kojima će se hrvatske odbojkašice boriti za četvrto mjesto u skupini E. U petak je na Svjetskom prvenstvu dan odmora, a u subotu hrvatske odbojkašice očekuje dvoboj protiv Azerbajdžana, reprezentacije protiv koje će Hrvatice tražiti svoju petu pobjedu na SP-u, a drugu u drugoj fazi natjecanja. Utakmica u Trstu započinje u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.