Hrvatske rukometašice: “Želimo u Španjolskoj pokazati svijetu što znamo i možemo”

rukometašice
Foto: HRS

Još nas jedan dan dijeli od prve utakmice hrvatske ženske seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Dvoboj protiv Brazila na rasporedu je sutra u 18 sati u dvorani Ciutat de Castello u Castellon de la Planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se vraća na svjetsku smotru nakon punih deset godina. Izravni odlazak na ovo natjecanje, nakon europske bronce, samo je još jedna potvrda koliko su veliku i važnu stvar za hrvatski ženski rukomet napravile „Kraljice šoka“ u Danskoj prije godinu dana.

– Osjećaj je zaista fenomenalan i sve smo sretne što smo ovdje, rekla je Larissa Kalaus dan uoči prvog dvoboja.

Iza naših su rukometašica naporne pripreme, a atmosfera je, kao i obično, sjajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmice sa Slovenijom bile su dobar test naše forme i na neki su nas način napunile samopouzdanjem. Definitivno je jako bitna ta prva utakmica, međutim cure su i u travnju pokazale da se mogu s njima boriti. Tako da vjerujem da nas očekuje još jedna dobra, borbena utakmica pa ćemo vidjeti.

Brazilkama je to 13. nastup na svjetskim prvenstvima. Uz naslov pobjednika 2013. godine, imaju još jedno četvrtfinale (kao domaćini 2011.) i jednu osminu finala 2015. godine.

– Imaju vrlo dobre i kvalitetne igračice koje zapravo su vrlo brze i u toj nekoj dinamičnoj igri mogu stvarati dosta problema ako se ne budemo dobro vraćale. Tako da mislim da je to zapravo najveća njihova prednost. Kao i uvijek naglasak je na obrani, borbenosti i atmosferi iz koje, naravno, naše golmanice skupljaju izvrsne obrane, zaključila je Kalaus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Brazil ima dvije odlične vratarke i sjajnu vanjsku liniju, što je jači dio te ekipe. Kao i sve južnoameričke ekipe tako i Brazilke imaju naglašeni taj emotivni dio i u tom smislu će utakmica biti nabijena emocijama. No, isto tako, fizička spremnost će protiv njih biti strašno važna. Moramo biti agresivni, moramo biti gusti i za neke njihove igračice moramo odraditi specifične taktičke stvari, rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

– Mi smo na ovom Svjetskom prvenstvu zbog medalje osvojene na Euru i nadam se da je to samo jedna od nagrada koje slijede za ove djevojke. Želimo ovdje pokazati svijetu što znamo i možemo. Možda naboj kod nas nije isti kao prije Eura, ali smo spremni. Znamo da taktički možemo, znamo da fizički možemo i da smo u mogućnosti rotirati igračice, a pritom ne gubiti naš ritam. Ekipa vjeruje u sebe, one su svjesne svoje snage, a imamo i iskustva, dodao je Šoštarić.

Nakon Brazila, hrvatske reprezentativke u skupini G još igraju protiv Paragvaja (subota, 18 sati) i Japana (ponedjeljak, 20.30 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.