Hrvatski biatlonac Legović brončani na Svjetskom juniorskom prvenstvu u biatlonu

Foto: Instagram

Mladi hrvatski biatlonac 17-godišnji Matija Legović osvojio je brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kazahstanskom Ščučinsku u disciplini pojedinačno 12.5 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je pogodio 18 od 20 zadanih meta, oba promašaja je imao u stojećem stavu dok je u ležećem stavu bio nepogrešiv te je za zlatnim Slovakom Jakubom Borgulom, koji je imao jedan promašaj, zaostao 10.2 sekunde, dok je srebrni Norvežanin Sivert Gerhardsen, koji je imao isti pucački učinak kao Legović, bio brži za 2.8 sekundi od Legovića.

Osim Legovića, u Ščučinsku je u nedjelju nastupio i Filip Crnić, no on je uz čak devet promašaja završio na 58. mjestu sa 7:36.7 minuta zaostatka za zlatnim Borgulom.

Sljedeći nastup Legović će imati u petak u disciplini sprint 7.5 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.