Hrvatski bodybuilder Čučković drakonski kažnjen zbog izbjegavanja testiranja na doping

Foto: istolethetv, flickr

Iner Čučković, sportaš Hrvatskog bodybuilding saveza ovih dana je u središtu pozornosti jer je drastično kažnjen. Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) izreklo mu je suspenziju u trajanju od četiri godine zbog izbjegavanja testiranja, priopćeno je iz HZTA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čučković je 6. lipnja ove godine na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu održanom u Poreču, nakon što mu je uredno uručen obrazac ‘Obavijest o dopinškoj kontroli’ koji je potpisao, samovoljno napustio dopinšku stanicu prije provedenog dopinškog postupka.

Slijedom provedenih dokaza neosporno je utvrđeno da je Iner Čučković izbjegavao davanje uzorka bez opravdanog razloga, čime je prekršio odredbu 2.3 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA .

Sportašu je do 21. srpnja 2019. godine zabranjeno nastupanje i sudjelovanje na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iner Čučković nije se žalio na izrečenu suspenziju, dodaje se u priopćenju HZTA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.