Košarkaš Škrljeva Amerikanac Williams pozitivan na dopinškom testu

Foto: Snimka zaslona

Košarkaš Škrljeva Brian Williams pao je na dopinškom testu, potvrdio je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HZTA je 16. studenog primio obavijest WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa o nepovoljnom laboratorijskom nalazu košarkaša Briana Williamsa. U biološkom uzorku američkog košarkaša otkriven je karboksi – THC (metabolit THC) – kategorija S8.

HZTZ je objavio kako je razvidno da se radi o mogućem kršenju Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA po odredbi 2.1 (Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku). Sportaš nije imao terapijsko izuzeće, a nije tražio ni otvaranje B uzorka.

Iako nije riječ o dopingu ili tvari koji pospješavaju sportsku izvedbu, kanabinoidi su na popisu zabranjenih sredstava 2017., te je stoga određena suspenzija koja znači zabranu igranja i treniranja do isteka kazne koja će biti objavljena do kraja mjeseca. Vremenska zabrana igranja može biti maksimalno dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HZTA je uzorak uzeo tijekom dopinške kontrole 22. listopada nakon utakmice Škrljevo – Vrijednosnice Osijek (89-81).

Williams je ove sezone odigrao šest utakmica uz prosjek od 15,2 koša, četiri skoka i 4,7 asistencija po utakmici.

“Košarkaški klub Škrljevo ostaje bez vrlo važnoga igrača koji je drugu sezonu u klubu. Bez dečka koji je svojim ponašanjem i radom, te kvalitetom osvojio naše navijače i skrenuo pozornost na svoje igre, međutim ovakav ispad i nepoštivanje Kluba i suigrača povlači za sobom sankcije, prvenstveno vremensku zabranu igranja, te raskid Ugovora i igračev povratak u SAD,” poručio je predsjednik kluba Vice Sep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.