Hrvatski hokejaš Borna Rendulić potpisao za Vancouver Canuckse

Foto: fah

Najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić (24) novi je član NHL momčadi Vancouver Canucks s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rendulić je 9. prosinca 2014. godine postao prvi igrač rođen u Hrvatskoj koji je zaigrao u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu kada je nastupio za Colorado Avalanche protiv Nashville Predatorsa, da bi 31. prosinca iste godine postao i prvi Hrvat koji je postigao pogodak u NHL-u u dvoboju protiv Philadelphia Flyersa. Ukupno je u sezoni 2014/15. zaigrao u 11 utakmica i postigao po jedan pogodak i asistenciju u NHL-u prije no što je zbog ozljede stopala početkom siječnja morao prerano završiti sezonu.

Prošle je sezone Rendulić zaigrao u tri utakmice u dresu Colorada prije no što je poslan u njegovu AHL filijalu San Antonio Rampage za koji je nastupio u 68 utakmica i postigao 16 pogodaka uz 22 asistencije.

Osim Rendulića, Vancouver je angažirao i napadača Michaela Chaputa, te braniča Chada Billinsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vancouver je prošle sezone osvojio samo 75 bodova, što je bio treći najslabiji učinak u čitavom NHL-u, slabiji od njih bili su tek Edmonton Oilersi sa 70 i Toronto Maple Leafsi sa 69 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.