Phelps brži od Lochtea na 200 mješovito

Foto: fah

Najuspješniji olimpijac svih vremena, američki plivač Michael Phelps (31), na američkom je prvenstvu koje se održava ovoga tjedna u Omahi pokazao kako s pravom računa da će na skorašnjim OI u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) povećati svoju kolekciju medalja u kojoj zasada ima 22 odličja, od kojih čak 18 zlatnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phelps je u noći s petka na subotu pobijedio u finalu utrke na 200 metara mješovito nadvisivši svog velikog rivala Ryana Lochtea (32) najavivši tako kandidaturu za četvrto uzastopno olimpijsko zlato u toj disciplini. Phelps je u finalu slavio s vremenom od 1:55.91 minuta, što je drugo najbolje vrijeme ove godine, dok je Lochte završio kao drugi sa 1:56.22.

“Ryan i ja smo oduvijek imali odlične međusobne utrke. Natječemo se od 2004. godine i mislim kako jedan drugoga podižemo na višu razinu”, izjavio je Phelps, koji je ranije ovoga tjedna pobijedio i u utrci na 200 metara leptir.

Phelps je osvojio zlatne olimpijske medalje na 200 mješovito na posljednjim trima OI, u Ateni 2004., Pekingu 2008. i Londonu 2012., dok je na 200 leptir osvojio dva zlata, u Ateni 2004. i Pekingu 2008., te srebro u Londonu 2012. kada ga je svladao Južnoafrikanac Chad Le Clos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lochte je, pak, osvajao srebra na 200 mješovito u Ateni i Londonu, te broncu u toj disciplini u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.