Hrvatski košarkaši sjajnom igrom i pobjedom protiv Švedske izborili plasman na EuroBasket 2022.

epa08851640 Denzel Andersson (L) of Sweden in action against Croatian players Antonio Vrankovic (C) and Zeljko Sakic (R) during the FIBA Eurobasket 2022 qualification basketball match between Sweden and Croatia at Sinan Erdem Arena in Istanbul, Turkey, 29 November 2020. EPA/ERDEM SAHIN

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u nedjelju u Istanbulu na kvalifikacijskom turniru za EuroBasket 2022. protiv Švedske slavila sa 87-72 (48-31). Time je osigurala plasman na EuroBasket 2022. dvije utakmice prije kraja kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska je pružala otpor na početku susreta, ali Hrvatska je preuzela kontrolu polovicom prve četvrtine. Prednost koju su stekli nakon prve četvrtine do poluvremena je narasla na 17 koševa (48-31). Nakon toga Hrvatska je rutinski kontrolirala dvoznamenkastu prednost te je na kraju slavila sa 15 koševa viška.

Ranije je u našoj kvalifikacijskoj skupini Turska dobila Nizozemsku sa 73-71.

Kod Hrvatske najbolji je bio Pavle Marčinković sa 20 poena i 8 skokova. Miro Bilan upisao je 12 koševa i 10 skokova, Željko Šakić 14, a Filip Krušlin 9 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.