Hrvatski mediji opet lažu na račun Hrvata?

Jučer se poput munje hrvatskim medijima raširila vijest da su u centru Zagreba napadnuti vaterpolski kadeti Partizana i da je napad izvršen kao u filmovima: fantomke na glavama, željezne šipke, bokseri i drugo oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas ispada: to je velika namjerna laž!

Javnost se snebivala o velikom huliganizmu, o “balkanskom Zagrebu”, pozivalo se na uhićenje i dugogdišnje robije, a osobito kroz komentare čitatelja. Dio čitatelja je odmah posumnjao u istinitost vijesti.

Javio se čak i srbijanski ministar unutarnjih poslova Stefanović, što hrvatsku javnost dodatno iritira, ali je i cijelom slučaju dalo puno više međudržavno značenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je, međutim, trener Partizana izjavio pravu istinu: “Nije bilo nikakvih motki i šipki kako pišu mediji, samo je jedan kadet ozlijeđen, a ostali su spremni za večerašnji finale”.

Dodao je kako je cijeli slučaj prenapuhan i demantirao je i napise srpskih medija da su roditelji zbog incidenta došli po djecu u Zagreb.

“Par roditelja je došlo, ali ne da pokupe djecu kući. Došli su oni koji su i planirali doći gledati utakmice i navijati. Momci nisu ništa govorili roditeljima, nego su oni o svemu saznali iz medija. Rekli su samo da su neki od napadača imali obilježja Dinama i Bad Blue Boysa”,  završio je korektni trener Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do ovog ne bi bi došlo da jedan od mladića nije nosio majicu Partizana u centru Zagreba. Kada dolaziš u tuđu zemlju ponašaš se pristojno i ne činiš ono što smeta ljude koji su te lijepo ugostili. Pokušavaš biti korektan, a nositi majicu Partizana ili Crvene Zvezde u Hrvatskoj jest – provokacija. Uvijek možeš obući lijepu običnu majicu. Sumnjamo da bi itko nosio majicu Dinama ili Hajduka u Beogradu jer bi možda prošao puno gore nego ovi mladići iz Beograda.

Dakle, od čiste provokacije srpskih mladića hrvatski mediji napravili “zagrebačke monstrume i ubojice sa bokserima i fantomkama”. A hrvatska javnost to prihvatila na temelju laži u izvješćima.

Nakon ovakve hajke na račun Hrvata pitamo se: tko su ti novinari koji pišu ovakve laži i šire mržnju između Hrvata i Srba? Gdje su ti novinari bili kada su prije koji dan bili napadnuti hrvatski mladići u Vukovaru od Srba i kada je bilo puno više krvi i teških posljedica? Može li se hrvatsku, dapače vukovarsku, djecu tući bez problema? Gdje su tada bili senzacionalni i lažni naslovi? Gdje su tada bili novinari koji bi zaštitili vukovarsku djecu naših branitelja i heroja?
Tako je bilo i nedavno u Crnoj Gori kada su naši mladići vaterpolisti loše prošli, ali nije bilo šipki, boksera, fantomki po naslovma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučerašnja hajka novinara i priopćenje ministra iz Srbije pomalo “smrdi” na nešto više. Hoće li hrvatska policija istražiti novinare za laž koji su podigli jedan benigni slučaj na tu razinu da je Hrvatska ušla u mali diplomatski spor sa Srbijom?

I na kraju, imaju li novinari ikakvu pravnu i drugu odgovornost za pisanje ovakvih namjernih laži? I to protiv svog vlastitog naroda? Gdje je kraj tom huškanju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.