Hrvatski navijači danas su dobili važan mail: UEFA odlučila tko može na Euro

Foto: fah

Danas u jutarnjim satima UEFA je u svom sjedištu održala virtualni ždrijeb za ulaznice koje garantiraju odlazak na Euro 2020. u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do utakmice Engleske i Hrvatske u Londonu ostao je točno 21 dan. Oni koji su kupili ulaznice još prije pandemije i nisu ih vratili danas su sudjelovali u ždrijebu. Neki su ostali bez ulaznice za utakmice Hrvatske i novac će im biti vraćen, a neki su bili sretnici i ušli u najuži krug gledatelja na Euru.

Kako javlja jedan od čitatelja gol.hr-a on je bio sretnik i danas ga je UEFA obavijestila da je dobio ulaznice za dvoboj Engleske i Hrvatske. Prema najnovijim pravilima hrvatski navijači će morati na stadion ući čak tri sata prije početka utakmice, a imaju pola sata nakon ulaska na stadion da pronađu svoja mjesta.

Hrvatska svoj put na Euru otvara na kultnom Wembleyu, a prema zadnjim informacijama na stadionu će biti oko 23 tisuće gledatelja, od čega 2-3 tisuće hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

London je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja. Moguće je da se i kapacitet proširi do 13. lipnja, a vjerojatno će ga popuniti domaćini Englezi.

Navijači koji žele putovati u zemlje domaćine Eura suočit će se s izazovima s obzirom na to da će se morati pridržavati ograničenja i specificiranih kriterija za ulazak u pojedinu zemlju (uključujući i izolaciju) koje će biti na snazi u tom razdoblju, jer lokalne vlasti devet država domaćina neće zbog njih raditi iznimke samo zato što posjeduju ulaznice za utakmice Eura.

Hrvati i dalje ulaskom u Veliku Britaniju moraju deset dana u karantenu, a očekuje se od tamošnjih vlasti da 1. lipnja promjene pravila, onda će hrvatskim navijačima za London biti potreban samo negativan test.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.