Hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak otputovao u Kanadu

Foto: fah

Prvi hrvatski sportaš koji je osvojio medalju na zimskim paraolimpijskim igrama Bruno Bošnjak otputovao je u kanadski Big White na natjecanja Sjevernoameričkog kupa, te Svjetskog kupa gdje će se nadmetati u Banked slalomu i Snowboard Crossu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjak je na paraolimpijskim igrama u Pjongčangu osvojio brončanu medalju u snowboardu što je bila prva hrvatska medalja u povijesti zimskih POI, a u kanadskom Big White će nastupiti u Sjevernoameričkom kupa koji se održava 30. i 31. siječnja te na Svjetskom kupu od 4. do 7. veljače.

“Kako se Banked slalom u Big Whiteu vozi u dugačkom half-pipe kanalu, poučeni iskustvom od prošle godine očekujemo teške uvjete, ali i Brunine vožnje na razini početka sezone,” kazao je njegov trener Stipe Tomljanović dodavši: “U Snowboard Crossu očekujemo dobara plasman u kvalifikacijama, te ulazak u četvrtfinale, a želja nam je ulazak u polufinale crossa. Ovo nam je odlična priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava u finskom Pyhu od 26. do 31. ožujka“, zaključio je Tomljanović.

Bošnjak trenutačno na svjetskoj ljestvici zauzima peto mjesto u Banked slalomu, te šesto u Snowboard Crossu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.