Hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak pobijedio u banked slalomu

Foto: fah

Hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio je prvo mjesto u utrci Svjetskog kupa u disciplini banked slalom održanoj u petak u španjolskoj La Molini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj vožnji Bošnjak je imao drugo vrijeme nakon Nizozemca Chrisa Vosa, a u drugoj vožnji bio je najbrži ispred Vosa i trećeplasiranog Reinholda Schetta te osvojio svoje prvo zlato u banked slalom disciplini.

“Nakon što sam u La Molini osvojio dva zlata i srebro naravno da sam prezadovoljan. Što bi se reklo ludilo, jer je očito bio moj tjedan. Osvajanjem prvih zlata u snowboard crossu i banked slalomu očito da je bilo sve super. Posebno sam radostan s današnjom vožnjom u banked slalomu, jer su svi moji konkurenti vozili na vrhunskoj razini, ali ja sam nakon druge vožnje bio najbolji i to me doista čini sretnim. Uspio sam svladati Nizozemca koji je pet puta zaredom pobjeđivao, ali sam danas bio bolji. Svi su dali svoj maksimum, ali sam danas konačno bio prvi na podiju. U drugoj vožnji startao sam prije Nizozemca, nisam čuo svoje vrijeme, ali sam znao da sam vodeći. Čekajući u cilju vidio sam da je Nizozemac podigao svoje vrijeme i u jednom trenutku sam pomislio da će biti bolji od mene, ali kada sam čuo od službenog spikera da sam pobijedio mojoj sreći nije bilo kraja. Znao sam da sam odlično odvozio, a sretan sam što sam sve moje suparnike pobijedio na stazi, jer nitko od njih nije odustao”, izjavio je Bošnjak koji se osvrnuo i na završetak ovogodišnje sezone:

“Od Pjong Čanga sam očito napredovao, iskusniji sam i paraolimpijska medalja dala mi je neophodnu mirnoću u nastupima. Više se veselim i u svaku utrku ulazim s velikom željom za nadmetanjem. Krajem mjeseca nastupit ću na svjetskom prvenstvu u Finskoj i potom me očekuje završnica Svjetskog kupa u Švedskoj. O samim očekivanjima ne bih želio mnogo govoriti, jer u ovom sportu su mnogi faktori u igri koji odlučuju o konačnom rezultatu, ali znam da ću dati sve od sebe kako bih uspio. Znam da mogu, znam da sam spreman i da sam u formi. Nastojat ću iz sebe izvući ono najbolje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlični rezultati u La Molini potvrda su sjajne Bošnjakove forme uoči Svjetskog prvenstva koje se održava od 25. do 31. ožujka u finskoj Pyhi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.