Paraolimpijac Bošnjak: Znam da imam šanse za medalju

Foto: snimka zaslona

Nakon što su olimpijci napustili Peking, u glavnom kineskom gradu od 4. do 13. ožujka održat će se 13. Zimske paraolimpijske igre na kojima će nastupiti i četvero hrvatskih sportaša s invaliditetom. Reprezentacija sutra odlazi u Peking, a u emisiji HTV-a “Dobro jutro, Hrvatska” gostovali su izbornik skijaške reprezentacije Luka Dobrinić, paraolimpijac Josip Zima i snowborder Bruno Bošnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Zima rekao je kako su spremni za Olimpijske igre. Rekao je kako se za skijaško trčanje odlučio sasvim slučajno.

– Radili smo, a kad počnu Olimpijske igre, vidjet ćemo koliko smo spremni. Bacač kugle Igor Kralj iz Grubišnog polja me uveo u svijet atletike i nakon nekog vremena sam upoznao neke ljude koji su me pitali želim li probati skijanje. Kad sam probao, bila je to ljubav na prvi pogled. Treniram najviše u Sloveniji. Tamo su najbolji uvjeti i nama je najbliže. “Suhe treninge” odrađujemo u Zagrebu.

Luka Dobrinić je rekao kako je plasman naših sportaša na Olimpijske igre veliki uspjeh jer trebali su proći kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Veliki je uspjeh za Hrvatsku nastupiti na Olimpijskim igrama, dodao je.

Bruno Bošnjak će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara i rekao je da je zbog toga jako ponosan.

Spreman sam sigurno dovoljno. Bolji sam nego zadnji puta, jači sam i tehnički bolji. Znam da imam šanse za medalju i da bi mogla čak biti i zlatna medalja. Ima nas otprilike desetero koji možemo pobijediti. Idem odvoziti najbolje što mogu znam i nadam s eda ću imati dobar dan. Ovisi o raznim faktorima, konkurenciji, stazi. Mogu svakako jednu medalju donijeti kući, ali mogu doći i bez medalje, tako da vidjet ću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjak je na posljednjim Igrama u Pjongčangu 2018. osvojio prvu hrvatsku medalju u povijesti Zimskih paraolimpijskih igara.

– Kad sam osvojio prvu medalju za hrvatsku, nisam o njoj tako razmišljao. Nisam ništa očekivao, ali znao sam da mogu. Tek sam s vremenom shvatio što taj uspjeh znači i koliko to znači za Hrvatsku, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.