Hrvatski protivnik na SP-u u problemima: Igrači odbijaju trenirati

Foto: Thinkstock

Igrači Kanade, jedne od reprezentacija koje se nalaze u skupini s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu krajem godine, odbijaju trenirati prenose tamošnji mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadska reprezentacija okupila se za vrijeme ove reprezentativne stanke te su trebali igrati prijateljski susret s Panamom, ali igrači su petak odbili izaći na trening, a mediji javljaju kako je razlog raspodjela premija koje je Savez dobio nakon što su izborili vizu za Katar.

Još i dalje nije jasno hoće li igrači predvođeni kapetanom Milanom Borjanom istrčati na teren noćas protiv Paname, a upitan je i ogled protiv Curacaa 10. lipnja kada Kanada igra prvu utakmicu u sklopu Concacaf Lige nacija.

Igrači i Savez se spore oko raspodjele premija, navodno je sve počelo još u travnju kada su čelni ljudi saveza predložili uvjete raspodjele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanada je od plasmana na SP u Kataru dobila oko 10 milijuna kanadskih dolara, a Savez je navodno predložio da samo 10% pripadne igračima, dok bi ostatak išao na administrativne troškove i izgradnju nacionalnog trening centra. Igrači zahtijevaju iznos od 40%, a kako će se sukob završiti nakon daljnjih pregovora ostaje za vidjeti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.