Hrvatski prvak u Harkivu protiv Šahtara: Tradicija protiv Modrih, no, ima li Dinamo danas najbolju europsku momčad još od 1967.?

Foto: fah

Nogometaši zagrebačkog Dinama večeras od 19.00 igraju izuzetno važnu utakmicu protiv Šahtara u sklopu trećeg kola Lige prvaka. Naime, Šahtar i Dinamo nakon dva odigrana kola  imaju po tri boda u skupini, vodeći je, naravno, Manchester City sa osvojenih svih šest bodova, dok je Atalanta na posljednjem mjestu bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva dva kola Lige prvaka jasno su pokazala tko je favorit skupine, za drugo mjesto borit će se Dinamo i Šahtar te možda čak Atalanta koja je poražena na Maksimiru sa 4:0, a izgubili su na domaćem terenu od Šahtara 2:1, pobjeda Šahtara na gostovanju u Bergamu Ukrajincima za sada daje prednost ispred Dinama zato je od velike važnosti večerašnja utakmice Modrih na gostovanju.

Šahtar je favorit, no, ovaj Dinamo ne predaje se tako lako što je pokazao i na gostovanju kod Manchester Cityja, kada su plavi u prošlom kolu poraženi sa 2:0, a drugi pogodak primili su u sudačkoj nadoknadi. Dinamo je na Etihadu pokleknuo tek nakon sat vremena igre i sjajnih obrana Dominika Livakovića.

Nažalost, većina gledatelja u Hrvatskoj večeras od 19 sati neće moći gledati utakmicu iz Harkiva, naime, utakmicu neće prenositi Hrvatska televizija već PlanetSport koji se nalazi u ponudi na svim platformama mreže A1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ni tradicija nije na strani Dinama, naime, plavi gostujuću pobjedu u Ligi prvaka nisu ostvarili već dvadeset jednu godinu, naime, 1998. Modri su svladali u gostima Ajax 1:0, a jedini pogodak zabio je Josip Šimić, trener tadašnje Croatije bio je Velimir Zajec. Bila je to prva i posljednja pobjeda Modrih na gostovanju u Ligi prvaka.

Posljednji gostujući bod Dinamo je u Ligi prvaka osvojio je 1999. godine protiv Marseille, bilo je 2:2, a Dinamu je za treće mjesto u grupi trebala pobjeda. Vodili su Dinamovci 2:1, no,u samoj su završnici primili izjednačujući gol. Zanimljivo, te 1999. Dinamo je osvojio bod i na Old Traffordu protiv tada moćnog Manchester Uniteda.

Međutim, Dinamo danas ima po mnogima nikad bolju europsku momčad, bolju čak od one iz 1997. kada su Modri na krilima Roberta Prosinečkog, Silvija Marića i Igora Cvitanovića deklasirali Partizan 5:0, bili bolji od Newcastlea, u utakmici u kojoj im je sudac uzeo pobjedu, potpuno su te 1997. u Kupu UEFA nadigrali Atletico Madrid na Maksimiru, propustili sedam stopostotnih prilika i, nažalost, odigrali samo 1:1. Da uistinu, Dinamo predvođen Olmom, Petkovićem, Livakovićem i Oršićem bolji je od Dinama za koji su igrali Prosinečki, Viduka, Cvitanović, Ladić, Šimić… Ili možda ipak nije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama izuzetno cijenu ukrajinsku momčad, u svojoj je izjavi rekao je jednu veliku istinu o  Šahtaru.

“Oni i dalje napreduju. Kupuju igrače za 10-15 milijuna eura, to je za nas nemoguće. Imaju pregršt dobrih igrača. Puno Brazilaca, njih je teško kontrolirati, ali i mi smo dobra momčad i vjerujem da ćemo im dobro parirati”, kazao je trener Dinama, Nenad Bjelica uoči večerašnje važne utakmice u Harkivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.