Hrvatski skijaši spremni za Sljeme

epa08864102 Filip Zubcic of Croatia celebrates on the podium after winning the Men's Giant Slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup in Santa Caterina Valfurva, near Sondrio, Italy, 05 December 2020. EPA/CARLO ORLANDI

Nakon što je Vlhova obranila naslov sljemenske snježne kraljice, sutra ćemo saznati tko je sljemenski kralj. Hrvatsku će predstavljati četvorica skijaša. Filip Zubčić startat će 16-i, Istok Rodeš 33-i, Matej Vidović 52-i, a odmah iza njega sa startnim brojem 53 krenut će Samuel Kolega, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše se, s razlogom, očekuje od Filipa Zubčića koji je sjajno ušao u sezonu.

– Sezona je počela stvarno jako dobro, veleslalom je išao po planu, slalom solidno, možda mjesta nisu bila dobra koliko skijanje, ali uspjeli smo broj 16 izboriti, a to je bio cilj prije siječnja. Osjećam se odlično, spreman sam za ovih devet utrka u mjesec dana, čak mislim u samo 25 dana, a posebno jedva čekam utrku na Sljemenu. Uvjeti nisu idealni, ali navikli smo na to i nećemo se žaliti, rekao je Zubčić.

Zbog ozljede je imao problema u pripremnom periodu, no Istok Rodeš smatra da je na domaćem brdu sve moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Inače bi bila očekivanja ući u 30, to bi bilo ispod mojih očekivanja, ali sad je to ok, a ja sam svjestan kada sam jednom među 30 onda se može dogoditi svašta, posebno s ovim vremenskim uvjetima. Vodim se time da uđem među 30, a nakon toga me ne bi začudilo apsolutno ništa, rekao je Rodeš.

Iako više nije u sastavu reprezentacije Matej Vidović zahvalan je na prilici koju će dobiti na Sljemenu.

– Ja sam zadovoljan s formom, na treningu se dobro skijam, vidjet ćemo što će sutra biti sa stazom, vjerujem da će organizatori dati sve od sebe, dan i noć su na pisti, da naprave sve što mogu, a ja se nadam da će onda i za moj broj, koji i nije baš neki, izdržati staza i da ću moći nešto napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samuel Kolega zadovoljan je treninzima ovih dana i ne osjeća pritisak domaćeg terena, nego se nada dobrom ishodu.

– Nadamo se uvijek svi najboljem, radimo za to i kad tad će doći sigurno, rekao je Kolega.

Prva vožnja počinje u 12 sati i 15 minuta, a druga je na rasporedu u 15 i 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.