Hrvatski skijaški paraolimpijac Dino Sokolović oporavlja se od ozljede u Traumatološkoj bolnici

Foto: fah

Najbolji hrvatski skijaški paraolimpijac i trenutno prvi slalomaš svijeta u kategoriji sjedećih natjecatelja, Dino Sokolović od ponedjeljka se u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici oporavlja od ozljeda nakon pada u austrijskom skijalištu Pitztaler Gletscheru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sokolović se ozlijedio proteklog vikenda na Otvorenom prvenstvu Njemačke u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom, koje se održalo Pitztaler Gletscheru i u veleslalomskoj utrci doživio je težak pad.

“Do pada je došlo u drugoj vožnji prilikom ulaska u jedan zavoj na uskom dijelu staze gdje je Dino proklizao, preletio preko hrpe snijega i pao na leđa. Prema riječima liječnika bolnice Zams u Innsbrucku ozlijede nisu teške iako mu je ozlijeđena kralješnica u prsnom dijelu. Rano jutros Dino je stigao u Traumatološku bolnicu gdje obavljeni kontrolni pregledi i po riječima dežurnog liječnika uskoro bi mogao i na kućnu njegu”, izjavio je za Hinu Sokolovićev trener Luka Dobrinić.

Sokolovića sada očekuje rehabilitacija od najmanje četiri tjedna i teško je predvidjeti hoće li biti spreman za nastup na IPC Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje će od 23. do 31. siječnja držati u talijanskom Tarvisiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.