Dino Sokolović upozorava: ‘Zašto niti jedan paraolimpijac nema posao u ministarstvima?’

Foto: fah

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov primili su u ponedjeljak, 17. rujna 2018. godine u Ministarstvu obrane RH vrhunske športaše, ugovorne pričuvnike Hrvatske vojske, među kojima i svjetske prvake u disciplini dvojac bez kormilara braću Martina i Valenta Sinkovića. Susretu s vrhunskim športašima na čelu s braćom Sinković, nazočio je i zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Krešimir Šamija te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul i drugi predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH. U toj prigodi ministar obrane Damir Krstičević čestitao je najboljem svjetskom veslačkom tandemu braći Sinković na osvojenom petom svjetskom zlatu, i to u trećoj različitoj disciplini, kazavši kako je upravo zato riječ o spektakularnoj i povijesnoj pobjedi hrvatskih športaša u bugarskom Plovdivu. Čestitao je i tenisačima na sjajnoj igri kojom su Hrvatsku uveli u treće finale Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na jednu je nepravdu upozorio osvajač prvog hrvatskog zlata na paraolimpijskim igrama, Dino Sokolović.

“Drago mi je što je 31 vrhunski sportaš (olimpijac) zaposlen u ministarstvu obrane, ali me LJUTI što niti jedan sportaš (paraolimpijac) nije zaposlen ni u Ministarstvu obrane niti u jednom drugom ministarstvu! Valjda se podrazumijeva da se paraolimpijci moraju borit kroz zivot sa svojim poteskocama/preprekama, pa se još uz to moraju izborit i za posao!”, napisao je Sokolović na Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.