Hrvatski stolnotenisači se nadaju borbi za odličje

Nakon brončane medalje na Europskom prvenstvu u Lisabonu 2014. godine, hrvatski stolnotenisači s puno optimizma očekuju nastup na Europskim igrama u Bakuu, a izbornik Zvonimir Korenić nada se novoj borbi za odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon bronce iz Lisabona nadam se ponovo borbi za medalju. Ekipa je manje više ista, tu su Andrej Gaćina i Tan Ruiwu, a umjesto Tomislava Kolareka igrat će Tomislav Pucar. Možda nam malo nedostaje iskustva, no mlade snage ponekad donesu polet,” kazao je izbornik Korenić.

Nada se kako bi Gaćina i Tan Ruiwu mogli daleko dogurati i u ‘singlu’.

“Sve ovisi o ždrijebu, danu, formi. Gaćina je propustio SP zbog ozljede, no sada je OK. Tan je dobrim nastupom na Zagreb Openu dokazao da je u solidnoj formi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je turnir u stolnom tenisu ujedno i kvalifikacijski za Rio de Janeiro, u Baku su stigli svi najbolji europski igrači.

“Konkurencija je maksimalna. Dolaze svi najbolji. Ja sam bio ozlijeđen. Zbog rupture ligamenata skočnog zgloba nisam vježbao mjesec dana. Vratio sam se treninzima prije 15 dana i vidjet ćemo kakva je moja forma. Sve je moguće, idemo meč po meč,” rekao je Gaćina, europski prvak iz Gdanjska iz 2011. u paru s Portugalcem Marcosom Freitasom .

Međutim, ukoliko i ne uspije u Bakuu, Gaćina će vrlo vjerojatno izboriti Rio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako sada stvari stoje prvih 60-70 igrača sa svjetske ljestvice će osigurati OI, samo je potrebno nastupiti na kvalifikacijama. Ja bi trebao biti siguran, no moram nastupiti u kvalifikacijama.”

U Baakuu nastupa i mlada nada hrvatskog ‘pingaća’ Tomislav Pucar, Uskočio je u posljednji trenutak umjesto ozlijeđenog Tomislaava Kolareka.

“Igrat ću samo u ekipnom dijelu natjecanja i nadam se da ću biti dostojna zamjena za Kolareka. Pružit ću svoj maksimum pa ćemo vidjeti,” poručio je juniorski doprvak Europe, inače član GSTK Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.