Hrvatski tenisač Karlović u finalu ATP Newporta

Foto: fah

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se treću godinu uzastopce u finale ATP turnira u Newportu nakon što je u polufinalu pobijedio Cipranina Marcosa Baghdatisa 7-6 (3), 7-6 (6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Newportu je oba dosadašnja finala izgubio i to u ‘tie-breaku’ trećeg seta. Lani je izgubio od Amerikanca Rajeeva Rama, a prije dvije godine od Australca Lleytona Hewitta.

Ove godine u finalu će igrati protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera koji je pobijedio Amerikanca Donalda Younga 6-3, 6-4. Karlović i Muller igrali su jednom međusobno, ove godine u s-Hertogenboschu, a slavio je Muller 7-6, 7-6.

Karloviću je ovo i 15. finale na ATP Touru u karijeri. U dosadašnjih 14 finala ‘div sa Šalate’ je šest puta slavio, a osam puta je izgubio. Posljednji turnir je osvojio u veljači 2015. u Delray Beachu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to ujedno i peti međusobni susret 37-godišnjeg Karlovića i šest godina mlađeg Cipranina, ‘hrvatskog zeta’ i supruga naše tenisačice Karoline Šprem. Baghdatis je uspješniji i vodi 3-2 u pobjedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.