Hrvatski tenisači: “Osjećaji se ne mogu opisati, spremni smo za polufinale!”

epa09611186 Croatian Davis Cup team players line up for the Davis Cup Finals quarter final tie between Italy and Croatia in Turin, Italy, 29 November 2021. EPA/Alessandro Di Marco

Hrvatska reprezentacija opet je u polufinalu Davis Cupa. Za to su se u ponedjeljak pobrinuli sjajni Borna Gojo i par Nikola Mektić, Mate Pavić, koji su pobjedama u svojim mečevima donijeli uspjeh protiv Italije rezultatom 2:1, te je tako natjecanje u Torinu naš sastav zaključio s tri pobjede u jednako toliko nastupa. Prethodno je bilo 3:0 protiv Australije i 2:1 protiv Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi bod osvojio je Gojo, svladavši Lorenza Sonega 7:6 (2), 2:6, 6:2, potom je na 1:1 nakon gotovo tri sata igre izjednačio Jannik Sinner pobijedivši Marina Čilića 3:6, 7:6 (4), 6:3, a odlučujući bod za trijumf Hrvatske donijeli su Mektić i Pavić nakon gotovo rutinskih 6:3, 6:4 protiv Sinnera i Fabija Fogninija.

Borna je još jednom potvrdio koliko je nadahnut u mečevima koje igra za reprezentaciju, jer je nakon Australca Popyrina u četvrtak sada svladao i Sonega, 27. tenisača svijeta. To je bez sumnje dosad najvrednija Gojina pobjeda u karijeri, a do nje je došao nakon izvrsnog tenisa. Iako nije počeo dobro, pa je Talijan u prvom setu poveo 4:1, Borna se pokazao u najboljem svjetlu, pogotovo u tie-breaku. U drugoj dionici Sonego je vrlo brzo poveo 4:0 i time je pobjednik seta bio odlučen, no u odlučujućem dijelu Gojo (279. na ATP listi) je bio sjajan, napravivši dva breaka.

– Svaki meč koji igram za reprezentaciju je privilegija. Svak meč u kojem pobijedim mi je najbolji u životu, pa i ovaj, rekao je Gojo i dodao: Posebniji osjećaj od ove pobjede je to što smo ovdje kao ekipa. Nadam se da sam bar neke ljude u Hrvatskoj usrećio s tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je protiv desetog igrača s pojedinačne ATP liste mogao zaključiti meč i odlučiti ukupnog pobjednika nakon dva seta, jer je vodio 6:3, 5:4 uz početni udarac, no servis za meč nije odradio na najbolji način. Sinner je vratio break zaostatka i tu je bio početak preokreta.

– Borna je pripremio teren da ili ja dođem do 2:0 ili da parovi donesu odlučujući bod, što se i dogodilo. Ja sam opet odigrao fantastičan prvi dio, držao tu razinu do završnice drugog seta i žalim za time što nisam uspio doći do kraja, rekao je Čilić.

Odluka je tako pala u meču parova, u kojem je Hrvatska imala najjače moguće adute, prvi par svijeta. Koliko su Mektić i Pavić bili dominantni pokazuje podatak da nisu bili suočeni ni s jednom break loptom. U prvom setu su napravili break za 3:1, a u drugom za 4:3 i sigurno priveli meč kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drago nam je da je bilo bez prevelike drame. Odigrali smo opet kvalitetan meč, sad se veselimo polufinalu i spremni smo za to, rekao je Pavić. Mektić je, pak, ovako prokomentirao činjenicu da prvi par svijeta igra pod pritiskom velikih očekivanja:

– Pritisak je dobra stvar. Ovo nije prvi takav meč niti bismo uopće došli do ‘broja 1’ da nismo pobjeđivali u mnogo mečeva pod velikim pritiskom. Zbog toga u ovakve situacije ulazimo s velikim samopouzdanjem.

Tako su naši tenisači izborili odlazak na samu završnicu ovogodišnjeg Davis Cupa koja će se održati u Madridu. Idući susret je na rasporedu u petak, protiv boljeg iz okršaja Kazahstana i Srbije, koji će biti odigran u srijedu u Innsbrucku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osjećaji se ne mogu opisati. Kad smo dolazili ovamo cilj je bio da prođemo grupu, a otišli smo u polufinale i ne možemo biti sretniji, rekao je izbornik Vedran Martić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.