Hrvatski teniski veteran Ivo Karlović rutinski ušao u četvrtfinale s-Hertogenboscha

Foto: fah

Hrvatski tenisač 38-godišnji Ivo Karlović, koji je treći nositelj na ATP turniru s-Hertogenboschu, plasirao se u četvrtfinale nakon što je u četvrtak u drugom kolu pobijedio 150. igrača svijeta Amerikanca Stefana Kozlova sa 6-4, 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv duplo mlađeg Kozlova, koji je rođen u Skoplju, Karlović je rutinski odradio meč koji je trajao 57 minuta, potvrdivši da mu je trava omiljena podloga.

U prvom setu obojica su držali svoje servise do desetog gema u koji je hrvatski tenisač ušao sa vodstvom 5-4. Karlović je tada zaigrao agresivnije i došao je do tri vezane “break lopte” (0-40). Kozlov je dvije uspio spasiti, ali kod 30-40 Karlović ga je izlaskom na mrežu prislio na pogrešku i tako je dobio set sa 6-4.

Karlović je u drugom setu odmah iskoristio prvu priliku za “break” i poveo je 3-0, a nakon toga je još jednim oduzetim servisom uklonio bilo kakve dvojbe, te je ušao u četvrtfinale gdje ga čeka bolji iz susreta između Australca Thanasija Kokkinakisa i Rusa Danila Medvedeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je na svoj servis izgubio samo osam poena, pa Kozlov nije imao niti jednu priliku za “break”.

U četvrtak nastupa i prvi nositelj turnira u s-Hertogenboschu Marin Čilić, koji će igrati protiv Srbina Janka Tipsarevića. Čilić vodi sa 7-2 u pobjedama, a posljednji dvoboj odigrali su prošle godine na travi Queen’s Cluba i slavio je hrvatski igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.