Hrvatski trener: “Darijo Srna i Ognjen Vukojević su blokirani u Ukrajini, bombe padaju oko nas”

ukrajini
Foto: fah

Počeo je rat u Ukrajini. Rusija je probila ukrajinske granice i već se poginuli broje u desecima. Oko 100 Hrvata nalazi se u Ukrajini, a među njima su i poznati hrvatski sportaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje svjedočanstvo o ratnom stanju u Ukrajini otkrio je Igor Jovičević, bivši trener Dinama, koji danas sjedi na klupi Dnjipra.

”Ovo je strašno, šokantno, preko noći, u nekoliko sati, sve se promijenilo. U srijedu smo došli s priprema, a sad… Evo, pobjegli smo iz Dnjipra, potrpali smo se u automobile i vozimo se prema zapadu, prema Lvivu. Ujutro smo nekoliko sati bili u skloništu, bombe su padale po gradu, kad je krenulo pucati na sve strane, odlučili smo otići i potražiti spas. Ali, daleko smo još od toga”, rekao je Jovičević za Sportske novosti.

Srna i Vukojević blokirani u Ukrajini

”Pričao sam sa Srnom i Vukojevićem, oni su u Kijevu, blokirani. Iz Kijeva se trenutno ne može izaći! Zvao sam naše veleposlanstvo, ali nisam uspio nikoga dobiti. Ma, vjerujte, doživio sam svašta, preživio sam i one potrese u Zagrebu, oba, ali ovo je… Ma, užas”, kaže hrvatski trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim je i Neven Đurasek, nogometaš Dinama na posudbi

”Došli smo 120 kilometara od Dnjipra. Danas, vjerojatno, nećemo dalje. Znate, mi smo od Lviva udaljeni 10 i više sati vožnje, čeka nas noć, policijski sat, neizvjesnost. Stali smo u jednom hotelu na putu, tu smo Neven Đurasek, ja i ostali stranci iz kluba, sutra ćemo pokušati nastaviti. Dok vam ovo pričam, čuju se eksplozije oko nas, cijelim putem gađaju vojne ciljeve i baze. Sve je ovo lutrija, tko zna što nas čeka idućih dana.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.