Hrvatski vaterpolisti remizirali sa Španjolskom 8-8

Hrvatska vaterpolska reprezentacija remizirala je sa Španjolcima u drugoj utakmici EP-a te tako dovela u pitanje plasman u četvrtfinale. U utakmici 2. kola B skupine Europskog prvenstva u Budimpešti hrvatski vaterpolisti su odigrali 8-8 (3-2, 2-2, 1-2, 2-2) protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzbudljivoj utakmici protiv Španjolaca izabranici Ivice Tucka nisu uspjeli ubilježiti pobjedu koja bi im osigurala plasman među tri najbolje reprezentacije vrlo jake skupine u kojoj su još domaćin Mađarska i Srbija.

“Barakude” su vrlo loše odigrali u napadu, od 15 situacija s igračem više iskoristili su samo pet, a u obrani su dopustili samo dvojici igrača – Minguellu (4) i Espanyolu (3), da im rade velike probleme. Španjolci su mogli i do pobjede da na vratima Hrvatske nije bilo sjajnog Pavića, koji je imao 11 obrana.

Španjolci su samo jednom vodili (7-6), a Hrvatska je 2:40 minuta prije kraja pogotkom Luke Lončara povela s 8-7. Tu prednost nisu uspjeli održati, Molina je dvije minute prije kraja izjednačio, a loša realizacija našeg napada u završnici upropastila je i zadnju nadu u pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su u prvoj utakmici izgubili protiv Mađara, a našima će vjerojatno za četvrtfinale trebati barem bod u susretima s Mađarskom i Srbijom, dok je moguće da će o trećeplasiranoj ekipi u našoj skupini odlučivati i gol-razlika.

U dvoboju trećeg kola B skupine hrvatski vaterpolisti igraju u četvrtak u 13 sati protiv Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.