Hrvatski vaterpolisti u finalu U-19 Europskog prvenstva!

Foto: HVS

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 19 godina plasirala se u finale Europskog prvenstva u bugarskom Burgasu! Mladi hrvatski vaterpolisti u polufinalu su pobijedili Španjolsku 14:10 (4:2, 3:2, 5:3, 2:3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će se za zlato boriti u subotu u 18.45 po našem vremenu, a protivnik mladim hrvatskim vaterpolistima bit će vršnjaci iz Crne Gore koji su u drugom polufinalu svladali Mađarsku 6:5.

Ovo je ujedno prva medalja za hrvatski vaterpolo na velikim natjecanjima (EP, SP)  mlađih uzrasta nakon 2017. godine. Te je godine u Beogradu na Svjetskom prvenstvu do 20 godina Hrvatska osvojila srebro.

Što se tiče nadmetanja na razini kontinentalnih prvenstava do 19 godina, ovo je Hrvatskoj treći finale, piše Hrvatski vaterpolski savez. Prije 30 godina, davne 1994. igrali smo finale u Bratislavi protiv Mađarske. Prije 20 godina, 2004. u glavnom malteškom gradu Valletti u finalu smo se borili protiv tadašnje Srbije i Crne Gore. U oba prijašnja finala osvojeno je srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je do pobjede u polufinalu stigla izrazito dominantno, suparnik nije niti u jednom trenutku ni izjednačio, a kamoli poveo, dok je u zadnjoj četvrtini u jednom trenutku naš sastav vodio i sa šest golova razlike (13:7).

Duje Cuzzi, Viktor Tončinić i Vlaho Pavlić postigli su po tri gola za Hrvatsku, dok su Joan Villamayor i Enrique Nuno Autric zabili po dva pogotka za Španjolsku.

– Očekivali smo da će biti teško i pripremili smo se najbolje što smo mogli. Dobro smo ih analizirali. Prethodnu utakmicu koju smo bili dobili Španjolce smo još jednom detaljno pogledali i mislim da se na kraju itekako isplatilo. Pokazali smo kakva smo momčad, kakav potencijal i kvalitetu imamo. Nadam se da ćemo to pokazati i u finalu, još i više. Što se Crne Gore tiče, još jedan suparnik iz skupine. Tada smo ih pobijedili, izvukli pobjedu, iako su oni tada igrali bez centra i tu su nas možda malo iznenadili. Kao i za ovu utakmicu sa Španjolcima, dobro ćemo se pripremiti i za finale i nadam se pobjedi, rekao je vratar i kapetan reprezentacije Mauro Ivan Čubranić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.