Hrvatski vratar Simon Sluga tri godine u Lutonu

Rijeka, 11.10.2018 - Trening nogometaša Hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Rujevica pred sutrašnju utakmicu UEFA Lige nacija izmeðu Hrvatske i Engleske. Na slici vratar Simon Sluga. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Hrvatski reprezentativni vratar Simon Sluga (26) od petka je novi član engleskog nogometnog drugoligaša Luton Towna, a iz Lutona su objavili kako su za njega platili Rijeci odštetu od preko 1.5 milijuna eura čime je Sluga postao najskuplji igrač u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drago mi je što sam dobio ovu priliku. Sretan sam što je klub izrazio želju za mojim dolaskom i trenutačno imam samo osjećaj zadovoljstva. Znam dosta i o klubu i o gradu u koji dolazim. Želim pomoći klubu u nastojanju da ima odličnu sezonu i, ako je moguće, bude u borbi za ulazak u premier ligu”, rekao je Sluga po potpisu trogodišnjeg ugovora s Lutonom.

Sluga je prošle sezone branio u 41 utakmici za Rijeku s kojom je osvojio Hrvatski kup, a 11. lipnja je debitirao za reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa u Varaždinu.

Luton je prošle sezone izborio promociju u drugu englesku ligu. Ovaj klub je posljednji put u najvišem rangu engleskog nogometa igrao 1992. godine, dno je dotaknuo 2009. kada je ispao u petu ligu i izgubio profesionalni status, no 2014. se vratio u četvrtu ligu, 2017. je izborio ulazak u treći razred engleskog nogometa, a 2019. je napravio još jedan korak naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.