HTV neće prenositi ni Rijeku ni Osijek: Evo koje je opravdanje

Foto: fah

Javna televizija ima čak četiri programa, ali čini se da za Osijek nema termin u programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok utakmice Dinama, Hajduka i Rijeke možete gledati, Osijek mogu gledati samo oni koji imaju HNTV.

“Stalno smo u Europi u prijenosu na HNTV-u i dobro nam je išlo. Pobjeđivali smo i prolazili dalje. Oni su nam se prvi javili. HRT nas nije zvao”, rekao je Mario Mihić, glasnogovornik kluba iz Osijeka, prenosi Goal.hr

Sinoćnju utakmicu na HRT-u se moglo gledati samo na snimci na Drugom programu nakon prijenosa iz Maksimira i Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će biti i idućeg četvrtka kad se igraju utakmice četvrtog prekola Europske lige, a ponovno se poklapaju termini utakmica. Dinamo uzvratnu utakmicu protiv Skënderbeua igraju od 20 sati u Albaniji, a Hajduk od 21 sat na Poljudu dočekuje Everton. Samo pet minuta kasnije počinje uzvratna utakmice između Austrije Beč i Osijeka, nju se može gledati na HNTV-u, programu koji nije dostupan svima.

“Mi smo prije početka sezone postigli dogovor s Dinamom, Hajdukom i Rijekom. Jednostavno, nismo mogli postići dogovor sa svima jer za sve u prijenosima nemamo mjesta”, rekao nam je Stjepan Balog, urednik Sportskog programa na HRT-u.

Rijeka uzvratnu utakmicu playoffa Lige prvaka igra u utorak od 20.45 sati, ali ta će utakmica biti u prijenosu na Arenasportu. HTV u ovoj fazi natjecanja, kao i fazi natjecanja po skupinama, nema pravo na prijenose utakmica utorkom nego samo srijedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.