Huligani poharali stadion: Nakon utakmice finala nogometnog kupa u Vinkovcima, policija za sada evidentirala 30 počinitelja kaznenih dijela

Foto: fah

Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je u petak kako i dalje traje kriminalističko istraživanje protupravnih ponašanja navijačkih skupina za vrijeme finala Hrvatskog nogometnog kupa između GNK Dinamo i HNK Hajduk koji se 23. svibnja igrao na stadionu HNK Cibalije u Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregledom snimki video-nadzora do danas je izdvojeno 30 počinitelja protupravnih ponašanja protiv kojih će policija podnijeti kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima, navode iz policije dodajući kako je se radi o kaznenim djelima Oštećenja tuđe stvari i Napada na službenu osobu.

“Policija nastavlja kriminalističko istraživanje i analizu snimki video nadzora”, poručili su iz PU vukovarsko-srijemske te podsjećaju kako su tijekom kontroliranog ulaska navijača na tribine nogometnog stadiona HNK Cibalia zabilježena postupanja prema 36 osoba, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Razlozi su bili alkoholiziranost i vrijeđanje policijskih službenika, a zabilježena su ukupno 44 prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.