Humanitarni turnir Zaklade Marin Čilić: Na Šalatu dolaze Bojan Bogdanović i Ivan Klasnić te Mektić i Škugor

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša Bojan Bogdanović, bivši nogometni reprezentativac Ivan Klasnić i tenisači Nikola Mektić i Franko Škugor pridružit će se brojnim zvijezdama hrvatskog sporta koje su već ranije potvrdile svoje sudjelovanje na humanitarnom teniskom turniru koji će se, u organizaciji Zaklade Marin Čilić, održati 12. lipnja 2019. godine na zagrebačkoj Šalati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bit će mi veliko zadovoljstvo sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji, a siguran sam da ćemo zajedničkim snagama učiniti nešto dobro za našu zemlju. Očekujem veliku podršku i snažno bodrenje s prepunih tribina na Šalati jer će biti jako zanimljivo gledati nas sportaše u potpuno novim ulogama. Nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti, a uz to učiniti i dobro djelo. Pozivam sve da nam se pridruže 12. lipnja u Zagrebu! Vidimo se,” kazao je košarkaš Indiana Pacersa.

Svoj su dolazak na Šalatu već potvrdili Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Mate Pavić, Sara Kolak, Ana Konjuh i Dina Levačić, a tijekom narednih dana organizatori najavljuju još puno sjajnih imena koja će zaigrati za plemeniti cilj Zaklade Marin Čilić.

Želja našeg proslavljenog tenisača je da svako dijete ima mogućnost zdravog sportskog razvoja, a prvo multifunkcionalno igralište koje će financirati njegova Zaklada, bit će izgrađeno u Osnovnoj školi Tordinci. Riječ je o jednoj od najmlađih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a iako postoji samo 12 godina, ostvaruje uspjehe u različitim područjima. Škola danas broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, pohađaju je učenici iz sva četiri mjesta općine Tordinci, no još uvijek nema sportsku dvoranu, vanjsko igralište oštećeno i neprikladno, a u cijeloj općini ne postoje izvanškolske sportske aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Presretni smo što je Zaklada Marin Čilić odabrala Osnovnu školu Tordinci za projekt izgradnje multifunkcionalnog vanjskog igrališta. Vijest o odabiru učenici su primili s erupcijom oduševljenja i veselja, kao i svi učitelji i zaposlenici škole i na tome smo izuzetno zahvalni Marinu Čiliću i vodstvu njegove Zaklade. Radost je ogromna jer će izgradnjom igrališta učenici konačno imati odlične uvjete za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture te za bavljenje sportom u svoje slobodno vrijeme. Moći ćemo osnovati i školski sportski klub jer će on sada imati puno više smisla. Raduje nas što će takvo igralište u konačnici pomoći razvoju sportskih talenata među našim učenicima i tko zna, možda se neki novi Čilić, Modrić ili Duvnjak krije baš među njima,” poručio je Antun Maletić, ravnatelj Osnovne škole Tordinci.

Podsjećamo, Gem Set Hrvatska je humanitarno i sportsko druženje koje najavljuje egzibicijski teniski turnir u parovima. Bit će ovo jedinstvena prilika vidjeti nogometaše, rukometaše, košarkaše, vaterpoliste, veslače i atletičare s reketima i lopticama u ruci.

Prvi dio turnira igrat će se u grupama, a samu završnicu gledat će više od dvije tisuće gledatelja na centralnom terenu SRC Šalata te gledatelji pred malim ekranima. Šalata će na jedan dan postati svojevrsni tenis village, po uzoru na vrhunske svjetske teniske turnire, a osim ugostiteljskog dijela, najmlađi će se moći upoznati neke od svojih sportskih idola, zaigrati tenis, zabaviti se na sportskim poligonima ili kupiti posebne suvenire i majice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.