Huskovoj zlato u akrobatskim skokovima u Pjongčangu

Foto: fah

Bjeloruskinja Hanna Huskova osvojila je u petak na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu zlatnu medaljuu skijanju slobodnim stilom u disciplini akrobatski skokovi što je prva medalja za Bjelorusiju na ovim Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrnu medalju osvojila je Kineskinja Xin Zhang, dok je njenoj sunarodnjakinji Kong Fanyu pripala bronca.

Finale se sastojalo od tri kruga, a u svakom je eliminirana natjecateljica s najmanje bodova. Najbolji rezultat iz finalnog kruga nosio je zlato.

Olimpijska pobjednica iz Sočija Bjeloruskinja Alla Tsuper u finalu je riskirala sve kada je pokušala izvesti najteži skok – stražnji full-full-full – ali je pala što joj je na kraju donijelo četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je otvorilo vrata Huskovoj, drugoplasiranoj u Svjetskom kupu, koja je osvojila 96.14 bodova ispred Zhang i tako osigurala drugo uzastopno olimpijsko zlato za Bjelorusiju u ženskim akrobatskim skokovima.

Unatoč relativno slabom rezultatu od 70.14 bodova, Kong je osvojila broncu s obzirom da su sve tri finalistice pale.

Skijanje slobodnim stilom, akrobatski skokovi, finalni krug:
1. Hanna Huskova (Bje) 96.14 bodova
2. Zhang Xin (Kina) 95.52
3. Kong Fanyu (Kina) 70.14
4. Alla Tsuper (Bje) 59.94
5. Laura Peel (Aus) 55.34
6. Madison Olsen (SAD) 47.23

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.