I treći trener Serie A prebolio koronavirus, a da nije znao da je uopće zaražen

Foto: Snimka zaslona

Iako pandemija koronavirusa jenjava, a nogometna natjecanja diljem Europe se nastavljaju, ipak je priča vezana uz koronu i dalje aktualna. Naime, Italija je jedna od zemalja koja je bila najviše pogođena pandemijom, bez obzira na to i u Italiji se prvenstvo nastavlja, iako…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef stručnog stožera Parme Roberto D’Aversa je treći trener iz Serie A koji je potvrdio da je bio zaražen novim koronavirusom. Navodno je tek nedavno ova vijest potvrđena.

Kao ni trener Atalante iz Bergama, Gian Piero Gasperini ni šef struke Fiorentine Beppe Iachini, ni D’Aversa nije testiran u vrijeme kada je imao virus, dakle, prebolio je virus a da to zapravo nije ni znao, simptomi  koje je imao nisu se smatrali dovoljno ozbiljnim da se uzme bris i napravi testiranje.

“Imao sam malu temperaturu par dana nakon utakmice sa SPAL-om”, rekao je D’Aversa za Parma Today,  pritom je mislio na minimalni poraz svoje momčadi 9. ožujka, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije bilo ništa ozbiljno, tako da nisam testiran i nismo mogli reći da li sam imao Covid-19 ili ne. Tek je proteklih dana potvrđeno da sam imao virus nakon što je nalaz krvi potvrdio prisustvo antitijela.

Manje-više svake godine dobijem temperaturu u isto vrijeme. Bila je tek 37 stupnjeva. Sa svojom sam obitelji vrijeme proveo u karanteni, kao igrač ranije nisam mogao toliko vremena biti s najbližima”.

Parma, kao i ostali klubovi Serie A, očekuje nastavak sezone 20. lipnja, a prvi će su susret igrati protiv Torina. Naravno, igrat će se bez nazočnosti gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.