Igor Bišćan ispričao se zbog događaja od prije 20 godina u dresu Croatije, Armadi i dalje neprihvatljiv

Foto: Twitter

Bivši nogometaš Dinama, bivši hrvatski reprezentativac i vrlo talentirani hrvatski trener, Igor Bišćan, zamijenio je Matjaža Keka na klupi bivšeg prvaka Hrvatske – Rijeke. I prije nego li je potpisao za Rijeku Armada je javno, preko društvenih mreža, poručila Bišćanu da je neprihvatljiv, točnije rečeno poruka je glasila: ”Odlazi Igore!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Bišćan, podsjetimo, omiljen je kod navijača Dinama, BBB-a, no, to nije glavni razlog nezadovoljstva Armade. Naime, Armada Bišćanu zamjera nešto što se dogodilo prije skoro 20 godina.

“Nikada zaboraviti, nikada oprostiti. Igore, odlazi! Prvaci 98/99”, napisala je Armada na svom službenom Facebook profilu. Kako smo već pisali Armada je uz tekstualni upis priložila i fotografiju prekriženog Igora Bišćana u dresu Dinama. Ono što se dogodilo prije dvadesetak godina, točnije 1999. godine, a što neki i dalje smatraju spornim, dogodilo se na utakmici Rijeka – Osijek 1:1 na Kantridi. Rijeci je za povijesni naslov trebala pobjede, no, nisu uspjeli, a poništen im je navodno regularan pogodak zbog zaleđa.

Konkretno Armada zamjera Bišćanu događaj iz iste sezone, ali s druge utakmice, derbija Croatia – Rijeka. Dinamo (Croatia) je u derbiju uvjerljivo slavio, s 3:0, drugi gol za plave postigao je Bišćan, koji je, što je, neki će reći,  posve razumljivo za tada mladog, 20-godišnjeg, igrača, euforično slavio. Naime, zaletio se prema navijačima te je pogodak za modre proslavio na neprimjeren način, pred nekoliko tisuća Riječana uhvatio se za međunožje te je pritom glasno psovao. Dvadeset godina kasnije Igor se ispričao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je bilo davno, bio sam mlad, nezreo i nepromišljeno sam reagirao. Ne sjećam se ni što sam rekao. Ako se još netko osjeća uvrijeđenim zbog toga, ispričavam se”, kazao je na predstavljanju prije tri dana Igor Bišćan. No, Armadi je i dalje neprihvatljiv.

Srećko Jurčić, direktor Rijeke je komentirao ispriku Igora Bišćana.

“Taj događaj je iza svih nas. To je bilo davno i mislim da zbog toga neće biti problema.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za Narodni radio Dejan Božić, predsjednik kluba navijača Armade, je rekao:

“Uvijek sam za to da se daje prilika mladim i perspektivnim trenerima, no Bišćan nam je neprihvatljiv zbog prijašnjeg ponašanja. Klub ne smije donositi rješenja preko noći, trebalo je pričekati do kraja polusezone kako bi se pronašao novi trener, a ne ovako ishitreno. Nije potrebno stvarati animozitet između kluba i navijača…”

Božić smatra da će Rijeka teško pronaći pravu zamjenu za omiljenog Matjaža Keka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Keka nitko ne može zamijeniti po autoritetu i trofejima. Međutim, vrijeme će pokazati tko je u pravu, navijači ili uprava…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.