Igor Štimac odlučno demantirao: ‘Nisam potpisao rođendansku čestitku za bivšeg jugoslavenskog ministra Budimira Lončara’

Foto: fah

Budimir Lončar je dolazio i bio (ili jest) gost Hajduka u svečanoj loži, a  Novosti Milorada Pupovca, koje izdaje SNV nedavno su pisale da mu je 95. rođendan čestitalo 11 legendarnih igrača Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su to: Slaven Bilić, Ivan Buljan, Vilson Džoni, Jurica Jerković, Ivan Katalinić, Dražen Mužinić, Luka Peruzović, Ivica Šurjak, Igor Štimac te braća Zoran i Zlatko Vujović, dok je sve navodno inicirao novinar Zdravko Reić.

“Nisam potpisao čestitku Budimiru Lončaru za 95. rođendan. Ne znam kako su Novosti to objavile, ali ja demantiram da sma to potpisao”, rekao je za Hrvatski tjednik Štimac.

Pupovčeve ‘Novosti’ tvrde: Legende Hajduka, među kojima su Bilić i Štimac, čestitale rođendan Budimiru Lončaru 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li za njega Budimir Lončar pozitivna ili negativna ličnost s obzirom da je bio jugoslavenski ministar vanjskih poslova u dane vukovarske tragedije i pokolja u Škabrnji, kaže:

“U tom kontekstu nikako ga ne možemo uzeti za pozitivnu osobu u novijoj hrvatskoj povijesti. Ali poznajem li ga kao velikog Hajdukovca – da.”

Je li mu novinar Reić nudio čestitku na potpis?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zvao me i pitao bi li mu ja čestitao. Pitao sam ga u kojem kontekstu to ide. Odgovorio je da je riječ o rođendanu, da čovjek ima 95 godina, znaš da je uvijek bio uz klub. Tad sam rekao da u kontekstu toga ne vidim nikakav problem. A nakon toga nisam zaprimio ni pismo ni bilo što”, zaključio je Štimac.

Podsjetimo, kada je započela nemilosrdna velikosrpska agresija na Hrvatsku, problem koji je najviše otežao mogućnost obrane napadnutih prostora bio je embargo na uvoz oružja za prostor Jugoslavije nametnut Rezolucijom 713 koju je izglasalo Vijeće sigurnosti UN-a. S objašnjenjem o potrebi spriječavanja “oružanih sukoba na prostoru Jugoslavije”, embargom je zapravo podržan agresor koji je u svojim rukama imao gotovo svu oružanu silu bivše države.

Podršku donošenju Rezolucije koja je Hrvatskoj priječila pravo na obranu, pružio je i tadašnji ministar vanjskih poslova Jugoslavije – Budimir Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.