Pupovčeve ‘Novosti’ tvrde: Legende Hajduka, među kojima su Bilić i Štimac, čestitale rođendan Budimiru Lončaru

Foto: fah

Budimir Lončar je dolazio i bio (ili jest) gost Hajduka u svečanoj loži, a sada Novosti Milorada Pupovca, koje izdaje SNV tvrde da mu je 95. rođendan čestitalo 11 legendarnih igrača Hajduka.

“Dragi šjor Leko, neki od nas Vas zovu barba Leko, da izbjegnemo onu službenu notu, obzirom da se godinama poznajemo i pripadamo velikoj obitelji Hajduka. Povod ovom našem pismu je sretna okolnost da Vam možemo čestitati 95. rođendan, uz želju da ga provedete u zdravlju i veselju s Vama najbližima, te da kao i do sada ostanete vitalni i u slijedećim godinama.

Mi, igrači najboljih generacija Hajduka, poneseni Vašom odanosti prema našem klubu želimo naglasiti kako danas, a bilo je i u prošlosti, na milijune naših navijača, zaljubljenika u ‘bijele’, objektivno niti jedan među njima, nije bio Vašeg ranga i ugleda.

Zadužili ste Hajduka ne samo kao najstariji i najdugovječniji navijač i istinski prijatelj našeg kluba, nego najugledniji u svjetskim okvirima. Zaista je jedinstveno to koliko je u Vašoj memoriji složeno doživljaja o Hajduku, upamćenih utakmica, momčadi, trenera, funkcionara, simpatizera našeg kluba, kao i drugih brojnih detalja da Vam moramo izraziti divljenje.

Pamtimo brojne susrete s Vama, zaista, bilo smo privilegirani, ali često i impresionirani, jer Vam je, u povijesti kluba, doslovno jedinome omogućeno i prisustovanje stručnim sastancima uoči utakmica ili u svlačionicama stadiona. Znali ste nam u tim prilikama uputiti svoju riječ, ukazati nam na vrijednost uloge igrača Hajduka. Posebno ste, sjećamo se, koristili riječ dostojanstvo, pledirali ste da na taj način nosimo dragi dres.

Vjerujte nam, često smo se pitali, dozvolite i doslovno čudili s koliko razumijevanja pratite Hajduka, koliko znate suštinu nogometa, pa i prilike na svjetskom planu. Neki od nas su čuli da Vam je davnašnja želja, u mladosti bila biti trener, u stvari to je možda i neostvareni san, pa se otuda može i shvatiti toliko znanja za čovjeka koji je imao sjajnu diplomatsku karijeru. Ipak držimo da je Vaša uloga u diplomaciji vrednija i važnija.

Želimo Vam još jednom sve najbolje, zahvalni, jer ste uvijek uz Hajduka, nadajmo se da ćemo zajedno doživjeti napokon i tu novu titulu prvaka države”, navodno su napisali.

Navodno su to: Slaven Bilić, Ivan Buljan, Vilson Džoni, Jurica Jerković, Ivan Katalinić, Dražen Mužinić, Luka Peruzović, Ivica Šurjak, Igor Štimac te braća Zoran i Zlatko Vujović, dok je sve navodno inicirao novinar Zdravko Reić.

Podsjetimo, kada je započela nemilosrdna velikosrpska agresija na Hrvatsku, problem koji je najviše otežao mogućnost obrane napadnutih prostora bio je embargo na uvoz oružja za prostor Jugoslavije nametnut Rezolucijom 713 koju je izglasalo Vijeće sigurnosti UN-a. S objašnjenjem o potrebi spriječavanja “oružanih sukoba na prostoru Jugoslavije”, embargom je zapravo podržan agresor koji je u svojim rukama imao gotovo svu oružanu silu bivše države.

Podršku donošenju Rezolucije koja je Hrvatskoj priječila pravo na obranu, pružio je i tadašnji ministar vanjskih poslova Jugoslavije – Budimir Lončar.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr