Igor Tudor uoči derbija protiv Dinama na Maksimiru: ”Nadam se da ćemo dobro odigrati”

Foto: fah

Nogometaši Hajduka u nedjelju gostuju kod Dinama na Maksimiru. Inače bio bi to u normalnim okolnostima najveći derbi hrvatskog nogometa, no, u ovom trenutku Hajduk je tek peti na ljestvici, dok je Dinamo osigurao novi naslov prvaka. U slučaju poraza Hajduk bi mogao ostati i bez teoretskih šansi za osvajanje drugog mjesta. Drugim riječima, ”Bili” bi trebali na Maksimiru ići na pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ususret derbiju trener Hajduka, Igor Tudor, održao je tiskovnu konferenciju putem aplikacije Zoom te je odgovarao na pitanja novinara.

”Dobro se radilo ovaj tjedan. Nakon dugo vremena je bio jedan normalan tjedan rada. Derbi je uvijek posebna utakmica, bez obzira na ljestvicu i trenutnu formu, tako da idemo gore odigrati dobru utakmicu”, na početku je kazao Tudor, koji nije želio komentirati povratak Zorana Mamića na trenersku klupu Dinama.

Na pitanje kakva je u svlačionici atmosfera i slijedi li ga momčad Tudor je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Zadovoljan sam radom i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u Maksimiru.”

Na čemu trener Hajduka temelji svoj optimizam s obzirom da momčad igra loše? Doduše, ni Dinamo ne briljira poslije povratka a nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

”Igrati dobro je prilično širok pojam. Dalo bi se raspravljati tko igra dobro, a tko ne. Trebalo bi napraviti analizu svih deset ekipa lige i onda raspraviti o tome. Ako ćemo uzeti u obzir želju i trku, mi pretrčimo između 110 i 115 kilometara po utakmici. Neke druge stvari je teže napraviti, a vezane su za psihološki aspekt. To je u nogometu jako bitna stavka. U ovoj ekipi se to puno više osjeti nego primjerice u Milanu ili Juventusu. Ovdje se niz lošijih ili boljih rezultata odražava na taj segment, a kada se tu doda i medijsko praćenje u kojem igrači imaju svaki dan četiri-pet novih informacija, to jako utječe na momke.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li to bila zapravo kritika medijima ili pak klupskoj PR službi?

”Nije to nikome kritika, to su normalne stvari. Kada je u pitanju negativan period, u medijima izlaze negativne stvari, a svi igrači imaju mobitele i to vide. Nije to kritika nikome.”

Zašto Tudor svoje bogato iskustvo, kao bivši nogometaš, ne prenese svojim igračima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To su bila druga vremena. Današnje doba je drugačije što se tiče prisustva mobitela i odgoja novih generacija koje se teže nose sa stresom nego što je to bio slučaj u moje vrijeme.”

Očekuje li Tudor na Maksimiru bolju igru svoje momčadi, rasterećeniju ako ništa drugo, s obzirom kako je drugo mjesto praktički nedostižno?

”To je bila prva rečenica koju sam rekao igračima u utorak u svlačionici. Više nemamo pritiska, idemo igrati za svoj gušt i ponos. Sigurno da ovo što oni prikazuju u posljednje vrijeme nije realno, ali to treba primijeniti u praksi. Od prvog dana radim na tome da momčad razvije pobjednički mentalitet, ali to u praksi nije lako. Ovaj derbi je prilika da s drugačijim mentalnim sklopom odigramo dobru utakmicu, kao i one dvije nakon Dinama.”

Kakav Dinamo očekuje Igor Tudor, s obzirom da su Modri već osigurali novi naslov, a dobili i novog trenera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Promjena na klupi zasigurno je neka vrst pozitivnog šoka. Do sada je igralo dosta mladih, ali očekujem da će u nedjelju biti u drugačijem izdanju.”

Bi li Tudoru bilo lakše da je na Dinamovoj klupi ostao Jovićević s obzirom kako Zorana Mamića nikad nije pobijedio?

”To su njihove interne stvari. Ja želim da mi budemo dobri, a ostalo je nevažno.”

Situacija s ozljedama…

”Svaki izostanak je značajan, nije isto igra li Hamza ili ne igra, ali trebamo se prilagoditi.”

Očekuje se da će na tribinama biti tek oko šest tisuća ljudi…

”Derbi je uvijek poseban, nadam se da će igrači imati odgovarajući mentalni sklop”, zaključio je IgorTudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.