Igor Vori: ‘Nije ideja da budem trener jednog dana nastala jučer’

Foto: fah

Igor Vori novi je trener PPD-a Zagreb, a za Večernji list ispričao je kako je do toga došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno sam puta razgovarao sa svojim bivšim suigračima, ponajviše s Josipom Valčićem, danas sportskim direktorom kluba, o tome kako bih jednog dana volio biti trener. O tome smo razgovarali još dok sam bio igrač. I onda su me nazvali iz kluba. U redu, nisam odmah rekao da pristajem, morao sam razgovarati sa suprugom, jer kao trener Zagreba morao sam potpuno promijeniti životni ritam. Naime, kao direktor muške rukometne reprezentacije, radio bih u kancelariji od 9 do 16 sati i to bi za taj dan bilo to. Sada će treninzi biti dvaput dnevno, vikendom utakmice, pa slobodno vrijeme za analizu, pripremu, proučavanje suparnika… Kada sam dobio podršku supruge i uže obitelji, puno sam lakše prihvatio ovaj novi izazov. Netko može reći da nemam iskustva kao trener, ali kao direktor muške reprezentacije, ja nisam za vrijeme utakmica i turnira bio u kancelariji, nego na parketu. Kao direktor, u dvije godine gledao sam na tisuće utakmica svih mlađih skupina, seniora, puno utakmica klubova, reprezentacija…”, kaže Vori, koji je za savjet pitao i Linu Červara.

“S njim i inače puno razgovaram, slušam savjete. U karijeri sam radio s puno velikih trenera, s nekima sam ostao u jako dobrim odnosima. Neki su mi porukom čestitali kada su saznali da sam postao trener. Za mene je veliko bogatstvo što sve moje bivše trenere mogu nazvati u bilo kojem trenutku i pitati ih za savjet. Naravno, najviše sam naučio od Line. S njim sam proveo najviše vremena u igračkoj karijeri, ali i kao direktor reprezentacije svaki dan smo se viđali u uredu i puno razgovarali. Volio bih imati tu njegovu pozitivnu energiju kada je riječ o rukometu. Inače, volim poslušati svaki savjet, nije sramota priznati da vam se sviđa tuđa ideja. A opet, na kraju, ja sam taj koji odlučuje”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.