PPD Zagreb 30. put prvak Hrvatske

Foto: fah

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb po 30. put su postali prvaci Hrvatske nakon što su u Našicama pobijedili Nexe sa 26-24 i u međusobnim susretima osvojili šest bodova potrebnih za titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe i PPD su prvi put ove sezone igrali 26. ožujka u Našicama, a slavili su domaćini sa 30-29 nanijevši Zagrebu prvi poraz u prvenstvu u 15 godina. Zagrepčani su uzvratili sa 25-16 početkom svibnja, a 21. svibnja pobjedom 31-26 u Kutiji šibica stigli do vodstva 4-2 u bodovima. Aktualni hrvatski prvak iskoristio je prvu meč loptu i današnjom pobjedom 26-24 stigao do šest potrebnih bodova.

– Ne bih ulazio u analizu utakmice, mogli smo je privesti kraju i jednostavnije. No na kraju smo bili iskusni i mudri i zasluženo smo osvojili naslov, u zadnje četiri utakmice smo pobijedili Nexe i to je to. Imali smo neke tehničke greške i malo opuštanja, sve je to razumljivo u ovoj paklenoj atmosferi. Izdvojio bih zadnje dvije obrane mladog Mandića, možda je trebao i ranije s klupe na gol, svaka mu čast na tome, taj sedmerac i odbijena lopta su bili ključ, rekao je trener starog-novog prvaka Ivica Obrvan.

PPD Zagreb je ove sezone osvojio i Kup. U nedavnom finalu u Poreču, PPD je porazio Nexe sa 30-27 stigavši do 28. naslova pobjednika Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.