Obrvan: Zaslužili smo naslov

Foto: fah

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb po 30. put su postali prvaci Hrvatske nakon što su u Našicama pobijedili Nexe sa 26-24 i u međusobnim susretima osvojili šest bodova potrebnih za titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ova titula je apsolutno zaslužena, bila je ovo četvrta pobjeda u nizu protiv Nexea. Utakmicu smo kontrolirali od prve do 50. minute, imali smo šest razlike i napad za +7. Tada je došlo do malo opuštanja u paklenoj i vrućoj atmosfri. Ne sjećam se kada sam zadnji put sudjelovao u ovakvom ambijentu od navijanja i temperature, kazao je trener pobjedničkog sastava Ivica Obrvan.

– Utakmica se na kraju malo zakuhala, no zaslužili smo ovaj rezultat, dodao je Obrvan.

Nove stare prvak je do pobjede predvodio Ivan Čupić sa 10 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Slavimo danas, prvaci smo. Bila je super utakmica, pravi derbi. Znali smo da u Našicama nije lako igrati. Bila je lijepa atmosfera, puna dvorana, bilo je i puno nervoze i stresa. Pokazali smo karakter i radujemo se ovom trijumfu, kazao je.

– Očekivali smo tvrdu i čvrstu utakmicu, s malim brojem golova, ali dobro smo se psihički pripremili. U samoj završnici smo se malo i opustili, na kraju smo skoro spašavali živu glavu. No, najvažnije je što titula ostaje u Zagrebu, dodao je Dino Slavić koji je sakupio 10 obrana.

Najbolji igrač Nexea Halila Jaganjac je utakmicu otvorio sa četiri promašaja, a potom se u 10. minuti ozlijedio i više nije ulazio u igru što je bio veliki hendikep za domaći sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Iskrenuo sam zglob, bila je to nesreća. Krivo sam stao, na to se ne može utjecati, kazao je Jaganjac.

– Dao bih sve da sam mogao pomoći dečkima. Imali smo šanse pred predivnom publikom napraviti dobar rezultat, ali nažalost nismo uspjeli. Tužan sam, ali imamo još Final Four, dodao je.

– Bila je to tvrda utakmica, kao što smo i očekivali. Nedostajalo nam je sigurnosti u zicerima, dosta smo ih promašili. Borili smo se, ali nismo uspjeli, istaknuo je Jelinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.