Od Igora Štimca do danas: Nakon četiri godine Hajduk ima igrača u prvom sastavu Vatrenih!

Foto: fah

Trofejni hrvatski nogometni klub iz Splita Hajduk nakon pune četiri godine imat će u prvoj reprezentativnoj postavi svog nogometaša, što je zaista podatak za rubriku vjerovali ili ne, s obzirom da se radi o klubu velike tradicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ozljedom prvog vratara Vatrenih i igrača Monaca Danijela Subašića otvorio se put Lovri Kaliniću, inače golmanu Hajduka. Kalinić bi trebao stati između vratnica večeras na Maksimiru protiv Turske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje se za dvije godine igra u Rusiji.

Lovro Kalinić dosad je skupio četiri nastupa za Vatrene, no, sve su to bili prijateljski susreti. Inače, talentirani golman Hajduka ujedno je i jedini igrač s Poljuda koji je dobio poziv izbornika Ante Čačića.  Nažalost, Hajduk u posljednje vrijeme ne briljira, ispali su iz iz Europe nesretnim porazom od Maccabija iz Tel Aviva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put jedan nogometaš prvog prvaka Hrvatske nastupio je u prvoj postavi Vatrenih u jednoj natjecateljskoj utakmici sada već davne 2012. godine, izbornik je bio Igor Štimac, a Hrvatska je igrala protiv Belgije, u Belgiji. Od prve minute Štimac je na travnjak poslao tada jako mladog Josipa Radoševića. Zanimljivo da su Štimca uoči utakmice mnogi napali zbog toga, kako su rekli eksperimenta, a onda su ga jednako tako mnogi hvalili zbog hrabrosti. Nažalost, Radošević zasad nije nastavio razvijati karijeru u očekivanom smjeru. Hrvatska je u Belgiji, u sklopu kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu, odigrala 1:1 s jakom domaćom reprezentacijom.

Podsjetimo, Hrvatska večeras igra protiv Turske od 20:45 na praznom maksimirskom stadionu. Očekivani sastav Vatrenih: L. Kalinić, Vrsaljko, Strinić, Vida, Ćorluka, Brozović, Badelj, Modrić, Rakitić, Perišić, Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je jedina dvojba izbornika Ante Čačića Pjaca ili Brozović te eventualno Lovren ili Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.