Igrao protiv Juventusa, raskinuo ugovor pa poručio: Hajduk je najveći

nikola kalinić
Foto: Twitter

Hajduk je točno u ponoć objavio kako se legenda kluba Nikola Kalinić vraća nakon više od 12 godina. Sjajna je to vijest za navijače Hajduka o kojoj se pisalo dosta zadnjih tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Poljuda je otišao 2009. godine u tada rekordnom transferu u engleski Blackburn. U bogatoj karijeri igrao je za ukrajinski Dnipro, zatim za talijanske prvoligaše Fiorentinu, AC Milan i Romu te za španjolski Atletico Madrid. Od 2020. je bio član Verone.

U karijeri je postigao preko 170 golova u službenim utakmicama i upisao više od 50 asistencija.

Povratak sjajnog napadača zazivali su svi u klubu, od igrača do uprave. Trener Dambrauskas je tijekom prošlog tjedna dao izjavu koja je mogla nagovijestiti veliki posao Splićana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Što se tiče napadača, imamo već trojicu u momčadi. Imamo Livaju, Mlakara i Ljubičića. Ako novi napadač dođe, super. Već sam rekao da je svaki dobar igrači koji nam može pomoći dobrodošao.

Treba naglasiti i želju koju je Kalinić imao za povratkom u Split, samo sat vremena ranije igrao je s Tudorom protiv talijanskog velikana Juventusa, a onda raskinuo bogati ugovor s Veronom.

– Povratak u Hajduk poseban je trenutak u mom životu. Potpisivao sam ugovore s brojnim klubovima, velikim klubovima, igrao za njih, ali Hajduk je za sve nas koji smo odrasli ovdje najveći, poručio je Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani ovu vijest prenose kao “grom iz vedra neba”.

Gazzetta dello Sport piše: Došlo je do velikog obrata. Ubrzo nakon što je Kalinić igrao za Veronu taj klub je usred noći objavio da sporazumno raskida ugovor s hrvatskim napadačem, a on se vraća u matični Hajduk.

– Nikola se sada vraća u svoj klub, vraća se prepun motivacije da nam pomogne u borbi za trofeje. Njegova pojava, osobnost te na koncu ono najbitnije, a to je nogometna kvaliteta, donijet će jako puno našoj momčadi. Ne samo u nogometnom smislu nego i u smislu uzora, rekao je oduševljeno sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.