Tada im je Hrvat ‘bio previše’: Je li PSG imao namjeru dovesti Luku Modrića?

Foto: fah

Francuski nogometni klub PSG razmišljao je 2012. godine o dovođenju hrvatskog kapetana Luke Modrića koji je od tada upisao 226 nastupa za španjolskog prvaka Real Madrid, rekao je bivši sportski direktor PSG-a Leonardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski klub je u ljeto prije pet godina tražio na tržištu pojačanja u veznom redu.

“U tom trenutku namjeravali smo dovesti Modrića. No nije bilo moguće jer smo već bili kupili Thiaga Silvu i Ibrahimovića. Činilo se da bio dovođenje Modrića previše… Tako da smo se okrenuli izvedivijoj opciji pa smo svi zaključili da je najbolje rješenje Marco Veratti”, rekao je 48-godišnji Leonardo Nascimiento de Araújo u razgovoru za francusku televiziju Canal+.

Leonardo je sada trener turskog Antalyaspora a tada je bio sportski direktor PSG-a. Tog ljeta je klub iz Pariza platio 12 milijuna eura talijanskoj Pescari za Marca Verattija koji sada ima 24 godine, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luku Modrića je tada doveo Real Madrid plativši oko 30 milijuna eura londonskom Tottenhamu. PSG je tog ljeta bio potrošio oko 90 milijuna eura na Thiaga, Ibrahimovića i Ezequiela Lavezzija.

Vezni 32-godišnji hrvatski reprezentativac u srijedu bi baš protiv Tottenhama trebao upisati svoj 227 nastup od kada je obukao dres Real Madrida. Time će se broju nastupa izjednačiti sa svojim trenerom Zinedinom Zidanom koji je igrao za Real Madrid od 2001. do 2006.U srijedu na Wembleyu u Londonu u četvrtom kolu Lige prvaka igraju međusobno dvije vodeće momčadi skupine H. Real Madrid i Tottenham imaju po 7 bodova a Borussia Dortmund i ciparski APOEL po 1.

Odlazak europskog prvaka u Englesku došao mu je kao olakšanje nakon što su ga doma mediji žestoko napali zbog prvenstvenog poraza u nedjelju. Katalonski debitant u prventvu Girona slavila je s 2-1 dva dana nakon što je parlament Katalonije proglasio nezavisnost od Španjolske. Girona je jedno od uporišta zagovornika nezavisnosti gdje je Carles Puigdemont bio gradonačelnik od 2011. do 2016. godine.Real Madrid nakon tog poraza zaostaje 8 bodova za Barcelonom što je njegovo najgore otvaranje prvenstva u posljednjih pet godina. Upravo je te 2012., kada je došao Modrić, imao loš početak. Pod trenerom Jose Mourinhom također je bio branio naslov osvojen sezonu ranije no već nakon prve četiri utakmice Barcelona je bila stekla prednost od 8 bodova. Katalonci su galopirajući upisali 15 utakmica bez poraza dok se Mourinho suočio s razdorom u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji počeli su ovaj tjedan kritizirajući razočarane nogometaše Real Madrida. Kraljevski klub, naime, nikada nije uspio sustići zaostatak od osam bodova naveo je tada Reuters dok je Marca pisala da ipak je jednom u sezoni 2003./2004.

“Madrid glasao ‘Ne’ prvenstvu”, bio je naslov sportskih novina Marce s aluzijom na referendum u Kataloniji. To je bilo prvo gostovanje Real Madrida od održavanje referenduma u toj sjeveroistočnoj pokrajini. Samo su se strijelac pogotka Isco i napadač Karim Benzema spasili kritika Marce.

Najveći bijes je bio usmjeren na petoricu igrača koja su prošli mjesec dobila nagrade FIFA-e te ušla u najboljih 11 nogometaša svijeta za prošlu godinu. “Cristiano Ronaldo, Luka Modrić, Toni Kroos, Marcelo i Sergio Ramos još uvijek primaju svoje nagrade”, istaknuo je taj sportski dnevnik sa sjedištem u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Isco je sam”, navele su novine AS dok su novine ABC nazvale Real Madrid “apatičnim”. Utakmica u Gironi označena je najlošijom od kada je Zidane preuzeo momčad u siječnju 2016.

“Stvorena je lavina a još se ima puno za igrati u prvenstvu. Ovdje nema krivih pojedinaca, kada pobjeđujemo svi smo zaslužni a tako je i s krivicom kada gubimo”, rekao je u utorak kapetan Sergio Ramos. “Ovo ne bi bilo prvo prvenstvo u kojem se sustiže zaostatak od osam bodova”, dodao je.

Real Madrid je prošle sezone ovojio prvenstvo prvi put nakon svibnja 2012. godine te uspio obraniti naslov pobjednika Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.