Imperativ ne izgubiti: Hrvatska na Tursku bez miljenika navijača – Marija Mandžukića!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20:45 igra jednu od najvažnijih utakmica ovih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvu, protiv Turske. Teško gostovanje nakon teške pobjede protiv Kosova i dvodnevnog vaterpola na Maksimiru, iz kojeg su Vatreni izašli kao pobjednici. Zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će na noge Turskoj istrčati bez najboljeg strijelca ove generacije Marija Mandžukića, umjesto kojeg će priliku dobiti novi igrač Milana, Nikola Kalinić, koji je Vatrenima donio u ovom kvalifikacijskom ciklusu važna tri boda kada je zabio Ukrajincima.  Mandžukić će navodno biti na klupi jer nije potpuno spreman za igru.

Inače, dio medija, i to isti onaj dio medija koji Mandžu dižu u nebesa nakon svakog odličnog poteza u Juventusu, a takvih poteza nema malo, tvrdi kako je napadač Hrvatske zapravo miljenik Ante Čačića, što nije točno. Naime, Mario Mandžukić je miljenik hrvatskih navijača, i kad igra loše nitko mu ne može osporiti želju te borbenost, kakvu smo vidjeli i protiv Kosova na Maksimiru.

Turska bi trebala istrčati u sljedećem sastavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babacan; Ayhan, Topal, Soyuncu, Erkin; Sahin, Ozyakup, Calhanoglu; Arda Turan, Yilmaz, Tosun
Hrvatska će istrčati u sastavu u kojem će biti devet igrača koji su izborili pobjedu protiv Kosova prije dva dana, dakle, bez Ivana Rakitića, umjesto kojeg igra Milan Badelj te bez, kako smo već spomenuli, Marija Mandžukića.

Subašić; Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić – Modrić, Badelj; Brozović, Kovačić, Perišić – Nikola Kalinić.

Podsjetimo, na samom početku kvalifikacija Hrvatska je na Maksimiru odigrala s Turskom 1:1, Vatreni su na praznom stadionu stvarali šanse, odigrali dobru utakmicu, ali nisu uspjeli pobijediti.  U Turskoj čak ni bod ne bi bio loš, dok Turcima igra tek pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.