Ines Grdenić osvojila broncu na Europskom prvenstvu u karateu

Foto; fah/ilustracija

Hrvatska karatašica Ines Grdenić osvojila je u nedjelju brončano odličje u kategoriji do 50 kg u konkurenciji mlađih seniora na EP u Sočiju.

Grdenić je bila slobodna u 1. kolu. U nastavku je pobijedila predstavnicu Škotske Claver Logan sa 3-0, eliminirala Nizozemku Nadu El Attar sudačkim preglasavanjem nakon što u borbi nije bilo bodova, a u polufinalu je izgubila od Španjolke Nadie Morales Gomez sa 5-0. U završnoj borbi repasaža za brončanu medalju Grdenić je bila bolja od Makedonke Dragane Mangovske sa 1-0.

Roberto Skočak (-60 kg), David Pavić (-75 kg), te Marina Barac (-61 kg) ostvarili su po jednu pobjedu, a ostali naši predstavnici oprostili su se u prvom nastupu (Elma Garibović -55 kg, Irena Prga -68 kg, Lucija Lesjak +68 kg, Filip Nov ak -67 kg, Leon Marcius -84 kg, Karlo Raguž +84 kg).

Hrvatska je na EP za kadete, juniore i mlađe seniore u Sočiju osvojila ukupno tri medalje. Naime, u subotu je juniorsko srebro u kategoriji do 53 kg osvojila Jelena Pehar, dok je u kategoriji iznad 59 kg Sadea Bećirević bila brončana.

Izvor: Hina/mh