IPC Svjetsko prvenstvo atletika: Katanušić četvrti

Foto: fah

Poslijednjeg dana natjecanja na 8. IPC Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu nastupio je Ivan Katanušić u kugli atletičara s podkoljeničnom amputacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katanušić je u četvrtom hicu bacio kuglu na 15.20 metara što je bilo dovoljno za četvrto mjesto. U prva tri hica Katanušiću je dosuđen prijestup, a u trećoj seriji prijestup je bio dvojben, pa je hrvatska delegacija uložila žalbu. Nažalost, iako je daljina tog hica bila preko 16 metara žalba je odbijena.

Svjetski prvak s novim svjetskim rekordom od 19,08 metara je Stewart Akeem iz Trininada i Tobaga. Srebro je osvojio Slovak Adrian Matusik s 15,99 metara, dok je bronca otišla Egipćaninu Ibrahimu Abdelwarethu s 15,65 metara.
Hrvatska reprezentacija, u kojoj su bile dvije atletičarke i 11 atletičara, vrača se iz Londona s zlatom u dalju Mikele Ristoski, srebrom Zorana Talića također u dalju i Miroslava Petkovića u disku te broncama Velimira Šandora i Ivana Katanušića u disku svojih kategorija tjelesnog oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.